Za sredu, 26. maj 2010. godine

BEOGRAD, 25. maja 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno odlaganju posete predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića Beogradu, ekonomskim i političkim temama.

ALO - List piše o porodičnoj tragediji kod Uba "Sin (16) ubio oca jer ga je tukao zbog kečeva!". O problemu pedofilije u Srbiji "Šokantna ispovest supruge: Da sam znala da je pedofil odrobijala bih ga!".

BLIC - O odlaganju Silajdžićeve posete "Silajdžić hoće da poseti ratnog zločinca". O pripremama za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Južnoj Africi u tekstu "Ratni avioni će čuvati 'orlove' na Mondijalu". O učešću srpskog pevača Milana Stankovića na takmičenju za pesmu Evrovizije "Stanković uz ovacije u finalu".

VEČERNJE NOVOSTI - O zahtevu porodice generala Ratka Mladića da se on proglasi mrtvim pod naslovom "Tražiće i mrtvog Mladića". O akciji policije u Sloveniji pod naslovom "Šarić vladao čak pod Alpima". o učešću srpskog takmičara na pesmi Evrovizi "Stanković u finalu".

DANAS - List tvrdi da "Silajdžić ne dolazi zbog Ilije Jurišića". O prenosu tela srpskih državljana poginulih u Boliviji u tekstu "Posmrtni ostaci stižu o trošku države". List donosi i poseban dodatak o otvaranju festivala Sterijino pozorje "Opomena potrošačkom društvu i suludoj potrošačkoj pameti".

KURIR - O dešavanjima u rijaliti šou Farma koji se emituje na Televiziji Pink "Psuju pljuju i decu truju". O učešću Srbije na pesmi Evrovizije "Bravo Milane, glatko u finale". O nesreći kod uba 'Dečak ubio oca na spavanju".

POLITIKA - Izlaganje specijalnog izaslanika EU i šefa Međunarodne civilne kancelarije u Prištini Pitera Fejta u Američkom institutu za mir "Mišljenje Međunarodnog suda pravde već u julu?". O odnosima NIS-a i pančevačke "Petrohemije" pod naslovom "NIS neće 'Petrohemiju' ni za dolar".

PREŠ - List prenosi izjavu bivšeg bivvseg potpredsednika Vlade Miroljuba Labusa "Hitno treba uvesti evro". Funkcioner Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković otužuje državu za pad dinara u odnosu na evro "Pad dinara je državna pljačka". Pod naslovom "Milan u finalu, organizator uvredio Srbe!", list piše o uspehu srpskog takmičar na pesmi Evrovizije, ali i odluci organizatora da prikaže granice Srbije bez Kosova.

PREGLED - O otvaranju fabrike delova za automobile "Manjeti Mareli" u Kragujevcu "Italijani donose 400 poslova". O poskupljenjima "Putarina prati benzin". List piše da su u Srbiji plate u aprilu realno veće za 3,6 odasto nego u martu "U finasijama nema krize".

Pogledajte još