Svečano otvoren prvi "Ada Summer Fest"

Festival je otvorila sekretarka za kulturu Grada Beograda Ivona Jevtić:

"Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da otvorim ovu manifestaciju jer je Ada Ciganlija brend koji čini poznatim i Beograd i Srbiju. Ona je omiljeno mesto susreta tokom čitave godine i drago mi je što se manifestacija održava na 60-godišnjicu od kada je napravljeno ovo izletište i što se njen nastanak može videti na izložbi pored nas. Ada je moderno mesto susreta koje okuplja sve Beograđane i njihove goste i nastaviće to da bude još dugo u budućnosti, a mi ćemo se truditi da uvek bude jednako atraktivna za sve svoje posetioce", istakla je Ivona Jevtić.

Program otvaranja počeo je tokom popodneva likovnom BEOGRAD-ADA 2018 FabrianoInAcquarello 2019 stand up performensom DaliStyle.

Druženje je nastavljeno porodičnim piknikom, a najmlađi su pravili sendviče za mame i tate.

Dame su uživale u radionici „Umetnost ravnoteže” u organizaciji holističkog centra Integra Life Club, a najmlađi Beograđani su posebno bili zainteresovani za face painting.

S obzirom na to da se 1. jula obeležava i 60 godina od početka omladinske radne akcije na Adi Ciganliji, manifestaciji su prisustvovali i predstavnici udruženja ORA (omladinske radne akcije) koji su sa posetiocima podelili uspomene koje nose kao mladi graditelji zaslužni za to što je Ada Ciganlija postala omiljeno kupalište i okupljalište za Beograđane tokom leta. Tom prilikom, sa najstarijim učesnikom omladinskih radnih akcija Ivona Jevtić odigrala je i uvodni ples, kojim je otvorena igranka, pod simboličnim nazivom „Kao u stara dobra vremena”.

Nakon toga, igralo se kao nekad uz nikad zaboravljene hitove '60-ih i '70-ih.

Druženje na "Ada Summer Festu" nastavlja se u petak i tokom vikenda uz različite sadržaje i aktivnosti za sve uzraste.

Sve informacije o festivalu i programu možete pronaći na zvaničnom sajtu www.color.rs/adasummerfest i FB stranici - Ada Summer Fest

„Ada Summer Fest” organizuju kompanije „Color Media Communications” i „Ninamedia”.

Pogledajte još