fbpx

Otvaranja julskih izložbi u Kulturnom centru Beograda

U četvrtak 5. jula sa početkom u 20h očekuju nas otvaranja tri nove izložbe u sva tri galerijska prostora Kulturnog centra Beograda.

U ARTGET galeriji biće otvorena izložba Autocesta – Davora Konjikušića.

Serija fotografija „Autocesta“ Davora Konjikušića će imati svoju beogradsku premijeru u galeriji Artget, Kulturnog centra Beograda. U radu Autocesta Davor Konjikušić kombinuje arhivske i lične snimke, faktografiju i umetničku interpretaciju kako bi nam ispričao priču o jednom od najvećih simbola Jugoslavije – autoputu „Bratstvo i jedinstvo“. Koristeći formu fotografskih kolaža Konjikušić na jedinstveni način kombinuje arhivski materijal sa izgradnje autoputa sa fotografijima stanja danas.

U Likovnoj galeriji biće otvorena izložba Ana Elizabet Nowness male skulpture i fotografije

Gošća iz Zagreba Ana Elizabet u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda izlaže male skulpture među kojima su i projekti spomeničke plastike i dela realizovana za trgove i parkove u gradovima u Hrvatskoj i Austriji, o i seriju fotografija Heaven 180 Degrees koje se kao poseban segment postavke izlažu u formi fotografske instalacije.

U Galeriji Podroom, biće otvorena izložba Glup kao slikar.

Fokus samostalne izložbe u galeriji Podroom Darinke Pop Mitić predstavlja rad koji čine intervencije na dnevnim novinama u protekle četiri godine.

- Rad Glup kao slikar, sam započela 2014. godine. Biram najinteresantniju, naslovnicu dnevnih novina (zanimljiva kompozicija, odnos teksta i slike...) tog dana. Takođe mi je bitno da se vesti ne ponavljaju iz dana u dan, da teme nisu strogo lokalne i da tekst prati slika. Suprotno svojim navikama rešila sam da se podvrgnem eksperimentu i sebe prisilim da kroz određeno vreme, svakodnevno, čitam dnevne novine. I ne samo da čitam već i da slikam po njima i tako proverim da li je moguće da se svakodnevni politički događaji prokomentarišu, označe i definišu kroz navodno najnižu umetničku formu – mrtvu prirodu. Zašto? Odgovor je pitanje: Zašto samo slikari da budu glupi? Pisci su savest nacije, pesnici njena duša, film je najvažnija umetnost, teatar ritualizacija zajednice, a slikari (da ne kažem umetnici) su samo glupi?“

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još
1 komentar
  1. Снежана Ракић says

    Почели смо да сликамо оно што највише волимо.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.