NIJE IH BRIGA ZA KILOGRAME: Pogledajte u kojim zemljama postoji najviše restorana brze hrane

Dok se u nekim zemljama povećavaju ugostiteljskih objekata sa ponudom hrane bazirane na hrono ishrani, bezglutenski i veganski restorani, u drugima najbolje profitiraju oni sa brzom hranom.

Interesantno istraživanje na tu temu sproveo je sajt jakubmarian.com, koji je objavio mapu Evrope i precizne podatke koliko Mekdonaldsovih restorana ima u pojedinim zemljama u odnosu na brojku od milion stanovnika.

Pri dnu su se, sasvim očekivano našle zemlje bivšeg Sovjetskog saveza i Jugoslavije, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, Španija, Italija i Belgija, gde se restorani prvenstveno baziraju na tradicionalnoj ishrani.

Veći broj ljubitelja brze hrane živi u Norveškoj, Finskoj, Portugaliji, Holandiji, Irskoj, Švajcarskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Najveći ljubitelji brze usluge žive u Švedskoj, Austriji i sasvim neočekivano, Francuskoj, zemlji u kojoj je kult ishrane, veoma bitan.

Elem, možda upravo zbog toga je sve veći broj gojaznih ljudi u ovoj državi koja očito napušta svoje navike, mada verujemo da će trenovi za deset godina biti potpuno drugačiji.

Foto: jakubmarian.com

Autor: nadlanu.com/V.A.
Foto: jakubmarian.com

Pogledajte još