Poslanici različito o korumpiranosti stranaka

BEOGRAD, 26. maja 2010. (Beta) – Poslanici Skupštine Srbije podelili su se u sredu u oceni rezultata istraživanja o korupciji prema kojima građani političke stranke vide kao najkorumpiranije.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović rekla je da treba preduzeti najrigoroznije mere kada je reč o korupciji u redovima političara.

"Istraživanje je interesantno sa nekoliko aspekata. Jedan je da su određene profesije nominovane kao profesije gde se govori o većem stepenu korupcije, uključujući i političare. Mislim da je anatema na bilo koju profesiju greh zbog onih koji svoj posao rade korektno i građani i institiucije sistema treba da učine sve da izdvoje pojedince koji krnje ugled pojedinih profesija i države”, rekla je Đukić-Dejanović.

Poslanica Demokratske stranke Jelena Trivan rekla je novinarima da rezultati istraživanja ne iznenađuju zato što, građani percipiraju Srbiju kao ozbiljnu partijsku državu u kojoj partije imaju jak uticaj na celokupan društveni život.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je da možda ima korumpiranih političara ali da takve lično ne poznaje. Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Rade Obradović rekao je novinarima da nije video istraživanje, ali da je cinjenica to zakoni hitno moraju da se primenjuju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.