RRA: VSS pokušava da dozvoli RTL

BEOGRAD, 11. jul 2007. (FoNet) - Predsednik i zamenik predsednika Saveta republičke radiodifuzne agencije (RRA), Nenad Cekić i Aleksandar Vasić, saopštili su danas da je presuda Vrhovnog suda Srbije (VSS) "konačno stigla" u RRA i da su sada "potpuno uvereni" da VSS pokušava da nemačkoj televiziji RTL izda dozvolu za emitovanje programa.

"Ovakva presuda nije utemeljena na Zakonu, već je to namera sudija VSS da dodatno destabilizuju stanje u radiodifuziji", ocenjuje se u "ličnoj izjavi" Cekića i Vasića dostavljenoj medijima.

"Ovakve skandalozne presude samo pospešuju radiopirateriju i predstavljaju signal onima koji nisu dobili dozvole na konkursima da krenu u nelegalno emitovanje programa", piše u izjavi.

Kada svemu tome dodamo i presude VSS u sporovima beogradskih radio-stanica, jasno je da je reč o organizovanom napadu na odluke Saveta RRA, smatraju Cekić i Vasić.

"Bez obzira na presude VSS, Savet RRA neće dozvoliti pojavu piraterije i bilo kakvog kršenja Zakona o radiodifuziji", navodi se u izjavi.

"Zakonito donesene odluke Savet RRA neće menjati, makar morali da ih donosimo deset puta, kao što je to činila Narodna banka Srbije u vreme kada je VSS pokušavao da izda dozvolu Karićevoj Astra banci", navode Cekić i Vasić.

Posle svega, poručuje se u izjavi, dobro je da Ustav Srbije predviđa rasformiranje ovakvog nefunkcionalnog Vrhovnog suda Srbije.

"Neka javnost zna da postoji i krivično delo zloupotrebe Zakona od strane sudije", zaključuju Cekić i Vasić.

Pogledajte još