Za Srbiju značajan razvoj saradnje s Slovenijom

LJUBLJANA, 26.maja 2010. (Beta) - Predsednik vlade Srbije Mirko Cvetković rekao je u sredu da Srbija "pripisuje veliki značaj razvoju saradnje sa Slovenijom", i dodao da su slovenački ulagači u Srbiji najbrojniji, a ulaganja među najkvalitetnijim.

Premijer Srbije boravi u zvaničnoj poseti Sloveniji gde je razgovarao sa kolegom Borutom Pahorom, predsednikom države Danilom Tirkom i predsednikom Državnog zbora (parlamenta) Pavelom Antarom, a u toku popodneva govorio je na poslovnom forumu privrednika iz dve države.

Premijer Pahor je privrednicima rekao da se u odnosima između dve zemlje otvorilo novo poglavlje u političkom i u privrednom smislu, kao i da je za Sloveniju jačanje odnosa sa Srbijom veoma važno s obzirom da se dve države nalaze u osetljivom regionu u kojem žele da žive "u miru i suživotu".

Cvetković je rekao da poverenje između privrednika dve države predstavlja "veliki kapital", koji je potrebno investirati u dalje jačanje privredne saradnje, neophodne u procesu evropskih integracija što je prioritet Srbije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.