Goca Tržan

Čim je otoplilo u Beogradu, krenula je serija promocija na otvorenom, pa je tako, samo dan posle Tanje Banjanin, pred novinare i brojne prijatelje i kolege izašla Goca Tržan. Povod – novi maksi singl „Mastilo“ i dva spota koja je snimila u Dubaiju.

Nekadašnja „tapovka“ se, baš kao i Tanja, odlučila da promociju organizuje na Dunavu, kod hotela „Jugoslavija“ – odabrala je prijatan ambijent Jahting kluba „Goga“. Popularna pevačica nije dočekala goste na splavu – pojavila je tek posle četrdesetak minuta i to sa jahte. Goca je, čim je „aterirala“, odmah zapevala, prisutni su uživo čuli sve četiri nove pesme. A potom se zahvalila svim sponzorima i saradnicima, Siti rekordsu, kao i Saši Obradoviću i Velimiru Nikšiću Nikši, zatim autorima Aleksandri Milutinović, Ljiljani Jorgovanović...

Svi su primetili da Goca Tržan, posle prošlogodišnjih problema sa viškom kilograma, sada – blista.
- Ja sam javna ličnost koja mora da vodi računa o svom izgledu. Pošto celog života pijem samo vodu, ne konzumiram ni alkohol ni kafu, rešila sam da, pijući vodu, ubrzam svoj metabolizam i da mi bude bolje. Raspitala sam se videla da postoji niskogazirana „Voda Vrnjci“, počela da je pijem, tako je krenulo. Oni su čuli za mene, ja za njih, sada sarađujemo i – izgledam sve bolje i bolje“.

Da li je maksi singl „most“ između dva albuma ?
- Nije, nemam više nameru da snimam albume. To je bačen novac, investicija koja mi se nikako ne isplati.

Ne slažeš se, dakle, sa koleginicom Jelenom Rozgom koja smatra da su ipak albumi to što se prodaje?
- Prodaju se, ali se prodaje i maksi singl, tako da album, prosto, nije rentabilan.

Kako te je put odveo u Dubai ?
- Tamo nas je poslao „Legend“ da snimimo dva spota za pesme „Ljubav, ti i ja“ i „Idi i sve probaj“ koji su vrlo zanimljivi, uradio ih je Saša Al Hamed. Treći spot, za pesmu „Mastilo“, urađen je uz pomoć „Vode Vrnjci“.

Vratila si se pre nekoliko dana sa Radijskog festivala gde si promovisala još jednu novu pesmu, „Piši propalo“. Kakvi su utisci iz Vrnjačke Banje ?
- Bilo je savršeno. Jako sam se lepo provela, jedino što je bilo hladno i što sam bila umorna. Vidim da su fenomenalni komentari za tu pesmu na „Jutjubu“ i na svim mogućim medijima, tako da sam jako srećna.

Ispade da je „Jutjub“ postao glavni parametar ?
- Otprilike je tako, mada mi je to malo bez veze. Mnogi komentarišu i ono što im se ne sviđa, to što je neki video pogledan pet miliona puta uopšte ne znači da si popularan. Naprotiv, možda ti se neko i smeje.

Ima li letnjih festivalskih planova ?
- Biću od 4. do 6. juna u Budvi. Neću, međutim, da pevam kao takmičar, već na „tribjutu“ Tošetu Proeskom, izvešću dve njegove pesme.

Jedna je, pretpostavljam, vaša duetska „Hiljadu i dvesta milja“ ?
- Tako je, a ova druga je meni omiljena u njegovom opusu, „Tajno moja“.

Bila si, ne tako davno, aktivna i kao članica estradno-fudbalskog tima „Lavice“, da li i dalje predstavljaš strah i trepet za golmane ?
- Nemam, nažalost, više vremena za to. Imam dete, imam posao...

Planovi, osim Budve ?
- Rad, rad... U septembru ću pustiti treći spot - najavila je za kraj razgovora Goca Tržan.

Tekst: Milan Ćunković

Pogledajte još