Golotinja Venus Vilijams

BEOGRAD, 26. maja 2010. (Beta) - Teniserka iz SAD Venus Vilijams privukla je veliku pažnju javnosti kada se na Rolan Garosu pojavila u laganoj čipkanoj haljinici, ali je izrazila nadu da će se po završetku turnira u Parizu mnogo više pričati o njenoj igri, a ne načinu odevanja.

"Znam da se čipka nikada nije nosila na teniskim terenima, pa sam dugo priželjkivala da to učinim. Zabavno je", kazala je Vilijamsova posle pobede nad Arančom Para Santonjom od 2:0 (6:2, 6:4) u drugom kolu grend slema u Parizu.

Vilijamsova je po završetku meča bila prinuđena da više govori o već slavnoj haljinici, koju je sama i dizajnirala, nego o samom duelu. Motivaciju pri kreiranju haljine Vilijamsova je pronašla u "iluziji golotinje" koju je stvorila tako što je ispod haljine imala veš u boji kože.

"Suština je u iluziji. Koja je poenta čipke ako ispod nje smete da nosite samo crno? Za mene je mnogo lepša ta iluzija da je ispod čipke samo gola koža. Drago mi je što su kritike bile dobre, moglo je da bude gore", kazala je Vilijamsova, ali i priznala da nije bila svesna da će braon veš biti tako sličan boji njene kože.

Svestrana Venus Vilijams će sledećeg meseca objaviti i knjigu "Kam tu vin" (Come to win - u slobodnom prevodu "Kreni ka pobedi") u kojoj je pisala o tome kako je sport promenio njen, ali i život drugih uspešnih ljudi, ne samo profesionalnih sportista. Među njima i nekadašnjem predsedniku SAD Bilu Klintonu sa kojim je Vilijamsova zato radila intervju.

Pogledajte još