Karlos Vela: Želim da se dokažem na SP

VEMBLI, 25. maja 2010. (Beta-AP) - Posle sezone opterećene povredama i nedovoljnim igranjem u Arsenalu, meksički fudbaler Karlos Vela želi da iskoristi predstojeće Svetsko prvenstvo kao priliku da se pokaže.

"Bilo mi je teško ove godine. Nisam imao mnogo prilika da igram kada sam bio spreman. Posle toga su me mnoge povrede sprečile da budem u dobroj formi. Ali, verujem da još imam vremena da se spremim", rekao je fudbaler.

Vela ima 21 godinu, a za mesto u napadu reprezentacije na turniru u Južnoj Africi takmiči se sa još šestoricom drugih igrača. On je rekao da se nada da će mu Mundijal "otvoriti vrata".

Vela, međutim, nije iskoristio dve jedan-na-jedan prilike koje je imao u jučerašnjem porazu od 3:1 u prijateljskom meču sa Engleskom.

U prvoj sezoni u Arsenalu, 2008/09, igrao je odlično u Liga kupu i postigao je četiri gola, od čega je jedan het-trik. Ove sezone je igrao samo 11 puta, a status u ekipi ponovo mu je ugrožen, pošto je trener Arsen Venger prošle nedelje doveo centarfora Maruana Šamaka.

"Trenutno razmišljam samo o igranju za Meksiko i dobrim nastupima na Svetskom prvenstvu, jer to može da vam otvori mnoga vrata. Ako ne u Arsenalu, onda ćemo videti gde", rekao je Vela.

Pogledajte još