Poznata su nova imena 11. Weekend Media Festivala: Najveći hrvatski avanturista na Weekendu!

Preživeti u divljini u kojoj ne opstaje nijedno živo biće i pritom propešačiti gotovo 1200 kilometara u 48 dana, vukući sanke teške više od 100 kilograma, uspelo je samo jednom Hrvatu - Davoru Rostuharu. Kako je uspeo da ostvari svoj najveći san, prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol, najveći avanturista na ovim prostorima ispričaće na 11. Weekend Media Festivalu ovog septembra u Rovinju.

Zašto se trenutno nalazimo u postknjiževnom dobu u kom je čitanje postalo retkost kao u Srednjem veku, na 11. Weekendu otkriće Dejan Verčič, profesor i načelnik odeljenja za komunikologiju na Univerzitetu u Ljubljani. Verčič će govoriti u vraćanju fokusa s reči na slike, koji oblikuju današnju komunikaciju. Komunikacijski trendovi mu nisu strani, s njima se redovno susreće još od 1994. godine od kada organizuje BledCom, godišnji međunarodni simpozijum za istraživanje odnosa s javnošću.

- Lažne vesti, post-činjenice i post-istina koji prate post-čitanje potiču građanski i potrošački promiskuitet - dolaze nove burne dvadesete i lude godine, u kojima ćemo konačno napustiti Guttenbergovu galaksiju i krenuti u divni novi svet pokretnih slika - kaže Dejan Verčič.

Slovenski praktičar i teoretičar strateškog komuniciranja doktorirao je na London School of Economics and Political Science (LSE)te jedosada napisao preko 10 knjiga i 300 naučnih članaka. Partner i direktor za znanje u firmi Stratkomnagrađen je 2001. u Velikoj Britaniji medaljom Alan Campbell-Johnson za izvanredan doprinos u međunarodnim odnosima s javnošću i 2016. u Njujorku najvišom nagradomAmeričkog instituta za odnose s javnošću za praktičnu upotrebu naučnih istraživanja - Pathfider Award.

Iz Mađarske namdolazi osnivač SpringTab.com-a isportista saUniversity of Southern California Péter Szántókako bi održao govor o čarobnoj formuli koja će pomoći učesnicima da uspešno prodaju svoj pitch. Na njegovoj korisnojradionici učesnici će moći da prezentuju vlastite pitcheve Péteru, a on će, za manje od 10 minuta, rekonstruisati i stvoriti čarobnu rečenicu za svakoga od njih.

Szántó, ujedno i poznati vloger koji se bavi produktivnošću, uvršten je u top 30 ispod 30 godina u mađarskom izdanju Forbesa, a u svojoj karijeri sarađivao je s TimeWarnerom, L'Oréalom, OTP-om, Fashion Streetom i TripTrottingom. Govorniku iz Mađarske deljenje saveta kako najbolje lansirati svojlični brandće biti još jedno super iskustvo, koje obožava, a uživajući u stvarima koje ga zanimaju uspeo je izgraditiime u svetu digitalnog poslovanja.

Najveći regionalni komunikacijski festival ove godine se održava od 20. do 23. septembra, kao i uvek u bivšoj fabrici duvana u Rovinju, a partneri su Francuska i Nemačka. Svi iz marktetinga svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regiji ponovno će predstaviti najvažnija digitalna nagrada SoMo Borac.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još