Stanković: Nisam umoran, jedva sam čekao da dođem

BEOGRAD, 27. maja 2010. (Beta) - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković izjavio je da uprkos dugačkoj sezoni sa Interom, nije umoran i da je jedva čekao da se priključi nacionalnom timu na pripremama u austrijskom gradu Leogangu.

"Umor ne osećam, a odmor ne želim. Zapravo, želim da to bude najkraći odmor u mojoj karijeri. Jedva sam čekao da dođem ovde, da obučem trenerku i da počnem da radim. Uželeo sam se i ekipe. Od Rumunije se nismo družili. Sve ide po planu, kao da smo 10. oktobra prošle godine stavili zarez i sada nastavljamo gde smo stali", rekao je Stanković novinarima u Leogangu.

Srpski fudbaler je sa Interom nedavno osvojio Ligu šampiona, a "nero-azuri" su u finalu tog takmičenja savladali minhenski Bajern sa 2:0.

"Klub i reprezentacija su dve odvojene stvari. Znate ono, uzmeš čip, izvadiš ga, staviš novi i ideš dalje. Tako sam i ja uradio. 'Parkirao' sam Inter i sve krune gde treba i došao da budem deo reprezentacije i spremam se za Svetsko prvenstvo", objasnio je on.

Nemačke novinare interesovalo je i mišljenje Stankovića o povredi kapitena "pancera" Mihaela Balaka, koji će propustiti Mundijal.

"Pre svega, mi na Mundijalu ne igramo protiv Balaka, nego protiv selekcije Nemačke. Njegovim izostankom oni sigurno gube na iskustvu. Ne plašim se za Nemačku, sigurno će naći pravu alternativu", zaključio je kapiten Srbije.

Pogledajte još