KOTORART "DON BRANKOVI DANI MUZIKE": Nemanja Radulović ponovo gost u Kotoru, Rambo Amadeus u ulozi kompozitora klasične muzike

Život i stradanje nedužne morske zvezde sa dna Bokokotorskog zaliva u stalno novim životnim okolnostima koje joj nameće čovek, tehnološki razvoj i potreba za novcem glavni su elementi libreta. Sa druge strane, podizanje svesti o zagađenju i stanju u kom se Boka ali i duh današnjeg čoveka nalaze, njegove su suštinske poruke.

U ulozi morske zvezde nastupiće sopran Natalija Radić. Festivalskim orkestrom KotorArta dirigovaće maestro Premil Petrović dok će publika imati priliku i da pogleda premijeru autorskog filma Dušana Vulekovića, takođe na temu ekologije i akvatorija bokokotorskog zaliva.

Nakon svečanog otvaranja, koje je planirano za 13. jul, KotorArt će 16. jula 2018. godine ponovo ugostiti sjajnog virtuoza, jednog od najharizmatičnijih violinista današnjice, Nemanju Radulovića na kotorskoj Letnjoj pozornici, koji će se ovog puta publici predstaviti sa ansamblom "Double Sens".

- Do sada je Nemanja u Kotoru nastupao sa pijanistkinjom Laure Favre-Kahn i sa kvintetom "Đavolji trileri". Za njegove koncerte uvek vlada veliko interesovanje i sa velikim zadovoljstvom ga opet dočekujemo u Kotor. Pored Nemanje, na scenama KotorArta umetnici iz Srbije su redovni gosti. Kotor je imao prilike da sluša Stefana Milenkovića, Ritu Kinku, muziku kompozitorke Isidore Žebeljan, da pogleda gostovanje Bitef teatra... Osim klasične muzike, na Festivalu je nastupila i grupa "Partibrejkersi". Ove godine publika će imati priliku prisustvovati prvom nastupu u Crnoj Gori Emira Kusturice & No Smoking Orchestra - istakla je Sara Lakičević, PR KotorArta.

Na ovogodišnjem, 17. izdanju KotorArt "Don Brankovih dana muzike" naći će se neka od najvećih imena klasične muzičke scene: kineska pijanistkinja Yuja Wang, violinista i dirigent Leonidas Kavakos kao i perkusionista Martin Grubinger.

Violinisti Roman Simović, kao i već spomenuti Nemanja Radulović dolaze sa sjajnim ekipama muzičara sa raznih krajeva sveta dok u okviru Coca-Cola Stage-a nastupaju Vlatko Stefanovski sa kamernim orkestrom "Bitola", koncert pod nazivod "Tri dive" (Gabi Novak, Tereza Kesovija, Radojka Šverko) kao i već najavljeni koncert Emir Kusturica & No Smoking Orchestra.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još