ZAVRŠEN 47. SOFEST: Dodeljene nagrade festivala

Odbor festivala posebno se zahvalio gospođi Nadi Savkić na dugogodišnjoj podršci festivalu. Nakon projekcije kratkometražnog filma "Poziv" u kome ona igra glavnu ulogu, Aleksandar Avramović, član odbora Sofest-a uručio je Nadi Savkić zahvalnicu.

Zvuci fanfara označili su i početak ceremonije dodele nagrada o kojima je odlučivao stručni žiri (sastavljen od prošlogodišnjih laureata) u sastavu: predsednica Hristina Popović – glumica, Bojan Vuletić – reditelj i Igor Đorđević – glumac. Hristina Popović zbog profesionalnih obaveza nije prisustvovala događaju.

NAGRADE 47. SOFEST-a:

GRAND PRIX festivala najboljem filmu - "Izgrednici", producentskoj kući "Biberče".

Nagrada za najbolju režiju dodeljena je Lazaru Bodroži za film "Ederlezi Rajzing".

Nagrada "Mira Stupica" za najbolju žensku ulogu dodeljena je Jovani Gavrilović za film "Horizonti".

Nagrada "Bata Živojinović" za najbolju mušku ulogu dodeljena je Radovanu Vujoviću za film "Izgrednici".

Specijalno priznanje stručnog žirija dobila je Marta Bjelica za ulogu u filmu "Izgrednici".

Nagrada publike je otišla filmu "Nigde", Predraga Velinovića.

Odluku o nagradi publike za najbolji film doneo je žiri publike u sastavu: Slađana Stojanović, Vladan Babić i Snežana Daničić.

SOFEST PLUS

Četiri nagrađena filma: "Nigde" u 15h , "Horizonti" u 17h, "Ederlezi Rajzing" u 19h i "Izgrednici" u 21h – će činiti filmski maraton, koji će biti prikazan u Domu omladine Beograda, u ponedeljak, 9. jula. Ulaz je, kao i u Sopotu, besplatan.

Ovaj mali poklon ljubiteljima filma u Beogradu je novi programski iskorak Sofest-a, za koji organizatori veruju da će postati tradicionalan. Sofest Plus su omogućili Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Dom omladine.

Predsednik odbora festivala i opštine Sopot, Živorad Milosavljević, pozvao je publliku da se prvog utorka u julu 2019. godine okupi na istom mestu, na 48. Sofestu!

Autor: Nadlanu
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.