Otkriven spomenik Rajku Mitiću

BELA PALANKA, 27. maja 2010. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladan Lukić i predsednik opštine Bela Palanka Aleksandar Živković otkrili su u tom gradu spomen obeležje Rajku Mitiću, prvoj Zvezdinoj "zvezdi", koji je rođen u obližnjem selu Dol.

Svečanosti koju su organizovali opština Bela Palanka i Crvena zvezda su, pored ostalih, prisustvovali još dve "Zvezdine zvezde", Dragan Džajić i Vladimir Petrović Pižon, sin i unuk Rajka Mitića, Nenad i Rajko, veliki broj građana i sportista.

"Izuzetno sam zadovoljan što je otkrivena ova bista mom ocu na koga sam jako ponosan", rekao je Beti Rajkov sin Nenad, a unuk Rajko dodao:

"Ponosan sam na ime dede koje nosim i presrećan sam zbog svega što se danas dešava u Beloj Palanci", kaže on.

O Rajku Mitiću govorili su bivši kapiten Crvene zvezde Vladimir Popović i predsednik Skupštine opštine Bela Palanka Dragan Živković, koji je rekao da su Belopalančani ponosni na Rajka Mitića, legendu srpskog i jugoslovenskog fudbala koji je za Zvezdu odigrao 572 utakmice.

"Ovo je lep gest ovog kraja i Crvene zvezde da se da se na ovakav način zahvale svom velikanu", rekao je Beti Dragan Džajić a Vladimir Petrović Pižon dodaje da je i njemu drago zbog toga i da je Mitić to zalužio.

Na stadionu belopalanačkog kluba potom su odigrane dve utakmice, najpre su se sastali veterani Crvene Zvezde i Jedinstva, a potom ekipe prvih timova oba kluba.

Pogledajte još