Priče o ljubavi, razumevanju i poštovanju na KotorArt Kotorskom Festivalu Pozorišta za decu

"Kaštanka" je priča o malom psu, priča o ljubavi i odanosti. Priča o univerzalnim stvarima, koja nas uči da volimo, praštamo i razumemo. Režiju za "Kaštanku" radila je Vjera Vidov, a igraju: Sara Lustig, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Goran Vučko.

U sklopu Kotorskog festivala na Letnjoj sceni juče je igrana i predstava Legenda o hrabrosti Čiča Mičinog pozorišta iz Hrvatske. Režiju za Legendu o hrabrosti potpisuje Mateja Popović, a u predstavi igraju: Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Ivan Mihailović, Stevan Piale, Stojan Đorđević, Dragana Dabović, Мateja Popović, Bogdan Bogdanović, Božidar Marović, Dušan Popović, Gavrilo Ilić.

Foto: Krsto Vulović

Predstava "Legenda o hrabrosti" na duhovit način govori nam o hrabrosti i pokazuje da stvari nisu uvek onakve kako izgledaju.

Osim pozorišnih predstava i juče je izveden program dečijeg-scenskog stvaralaštva, te su se publici predstavili članovi JPU Radost Kotor, koji su na Trgu od oružja izveli Radost i goste, te baletska trupa "Allegro" sa "Malom sirenom". U sklopu edukativno-teorijskog programa psihološkinja Ranka Šarenac održala je predavanje "Kako omogućiti razvoj samopoštovanja kod dece?", a u Muzeju grada Perasta održan je koncert Na lepom plavom Jadranu.

Za 9. jul iz Kotorskog festivala pozorišta za decu najavljeno je da će se odigrati predstave Igra vremena i Džumbus, a u sklopu dečijeg-scenskog stvaralaštva će se održati Brod sa istoka, Prčanjska mlada i Alisa pleše. U crkvi sv. Pavla održaće se koncert Pet elemenata.

Foto: Duško Miljanić

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.