Dulić: Nema automatskog dvojnog državljanstva

PODGORICA, 13. jula 2007. (Beta) - Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić izjavio je danas u Podgorici da Srbija "neće sa Crnom Gorom razgovarati o tome da automatski prizna dvojno državljanstvo".

"Srbija neće učiniti ništa što bi moglo da negativno utiče na stabilnost crnogorske države", rekao je Dulić posle sastanka sa predsednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem, komentarišući ideju o uvođenju dvojnog državljanstva u Srbiji, za šta su zainteresovani i pripadnici srpskog naroda u Crnoj Gori.

Dulić je objasnio da Srbija "nije spremna da svim onima koji se bilo gde u svetu izjasne kao Srbi, automatski prizna srpsko državljanstvo", ali će insistirati na poštovanju nacionalnih prava Srba u drugim zemljama.

Predsednici parlamenata Crne Gore i Srbije izrazili su "veliko zadovoljstvo" zbog toga što su se zvanično sastali u Podgorici, "baš danas na Dan državnosti Crne Gore". Dulić je, posle razgovora sa svojim crnogorskim kolegom, novinarima rekao da Srbija želi da sa Crnom Gori izgradi "najbolje moguće odnose".

Pogledajte još