Žistin Enan i Serena Vilijams u trećem kolu

BEOGRAD, 28. maja 2010. (Beta) - Četvorostruka pobednica Rolan Garosa Belgijanka Žistin Enan plasirala se u treće kolo tog turnira pošto je pobedila Čehinju Klaru Zakopalovu sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3).

Enan je tako nastavila niz od 23 pobeda na Otvorenom prvenstvu Francuske, na terenima Rolan Garosa nije izgubila još od 2004. godine. 

Belgijanka će za plasman u osminu finala igrati protiv bolje iz duela sunarodnice Kirsten Flipkens i Marije Šarapove iz Rusije.

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske pošto je u Parizu pobedila Juliju Gergeš iz Nemačke sa 2:0 u setovima (6:1, 6:1).

U meču koji je trajao 55 minuta, prva teniserka sveta napravila je samo četiri neiznuđene greške i osvojila 59 poena, 30 više od protivnice.

Dvanaestostruka grend slem šampionka će u trećem kolu igrati protiv 29. nosioca, Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, koja je pobedila Amerikanku Džil Krejbas sa 6:4, 6:1.

U trećem kolu je i Francuskinja Marion Bartoli, koja je bila bolja od sunarodnice Olivije Sančes sa 7:5, 6:2. Bartoli, koja je 13. nosilac na Rolan Garosu, će za plasman u osminu finala igrati protiv 18. nosioca Šahar Per.

Izraelka je u drugom kolu pobedila Amerikanku Betani Matek Sends sa 3:6, 6:0, 6:1.

Pogledajte još