U STAROM DVORU OBELEŽEN DAN DRŽAVNOSTI CRNE GORE: U miru i slobodi slavimo prijateljstvo

U Svečanoj sali Starog dvora dobrodošlicu prisutnima poželeo je ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović.

- Imam posebnu čast da vas pozdravim i u ime delegacije Crne Gore, koju predvodi potpredsednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović. Dame i gospodo, iskreno i prijateljski iz dna duše vam se zahvaljujem što ste prihvatili poziv da dođete na ovu svečanost - rekao je Mićunović.

On je još podsetio na prijateljske odnose koje ove dve države tradicionalno gaje.

- Danas u slobodi i miru slavimo naše prijateljstvo, tradicionalno prijateljstvo naših naroda. Večeras slavimo u Skupštini grada, u istorijskom Starom dvoru, i zahvaljujemo se što je Grad Beograd otvorio svoja vrata. Zahvaljujemo se gospodinu Radojičiću, Nikodijeviću i Vesiću i svim njihovim saradnicima, i želimo im uspeh - rekao je Mićunović.

Svečanosti su prisustvovali i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, pokrajinski premijer Igor Mirović, lider SPO Vuk Drašković, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, i mnoge druge zvanice.

Među prisutnima našle su se i brojne zvanice iz kulturnog i javnog života Žarko Jokanović, Milica Milša, Ivan Bekjarev, Iva Štrljić, Sergej Ćetković, Merima Njegomir, Bojan Marović, Nenad Knežević - Knez...

Dan državnosti Crne Gore proslavlja se 13. jula, u znak sećanja na 1878. godinu kada je na Berlinskom kongresu ova država priznata kao samostalna. Obeležava se od 2006. godine, kada je Crna Gora nakon refenduma proglasila nezavisnost.

Izvor: Kurir.rs/Blic
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.