U narednih 15 dana platforma za pregovore s Izraelcima

BEOGRAD, 28. maja 2010. (Beta) - Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je u petak da će u narednih 15 dana biti utvrđena platforma za pregovore sa izraelskom firmom o nadokandi štete za zakup satelita i da je neophodno da ti pregovori počnu što pre.

Homen je za B92 rekao da je uloga komisije i pregovaračkog tima da umanji štetu nastalu posle odluke arbitraže i suda u Velikoj Britanija da Srbija treba izraelskoj firmi da plati 37 miliona evra na ime štete, što će, kako je naveo, biti veoma teško.

Homen je rekao da Srbija nažalost danas nema pravnih mogućnosti da osporava dug od 37 miliona evra i da je bitno da pregovori sa Izraelcim počnu što pre jer za 60 dana presuda postaje izvršna. On je potvrdio da bi Izraleci posle isteka tog roka mogli da počnu plenidbu imovine Srbije u Velikoj Britaniji.

Homen je ocenio da je odluka Vlade Srbije da skine oznaku tajnosti sa svih dokumenata o zakupu satelita prava odluka. On je dodao da je oznaka tajnosti skinuta sa oko 30 dokumenata, najvećim delom u nadležnosti Ministarstva odbrane, Republičkog javnog pravobranilašva i jedan dokument u Ministarstvu pravde.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.