SRBIJA IMA EVROPSKOG ŠAMPIONA: EXIT uz lepo vreme dočekuje rekordnih 55.000 turista

Čak i dan ranije, atmosfera se već može prepoznati po punim kafićima i prodavnicama u kojima se govore brojni svetski jezici, a žurka u EXIT kampu na Štrandu već je počela. U narednim danima nas očekuje lepo vreme sa prijatnim temperaturama koje će do tačke ključanja dovesti neke od najtražnijih svetskih zvezda današnjice! I ovogodišnji EXIT će biti otvoren uz pravi spektakl na glavnoj bini! Festivalske kapije otvaraju u 19:00, a nakon nastupa super-aktuelne rok kantautorke LP već od 21:00, tačno u 22:40 u okviru ceremonije otvaranja nastupiće jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba - Sergej Polunjin uz Almazian Symhony i spektakularan vatromet na kraju ceremonije. Od 23:30 sledi art-pop senzacija Fever Ray, nakon čega glavni šou stiže u 00:55 kada na scenu izlazi globalni muzički fenomen i najpoularniji svetski trio Migos!

Ovoj listi zvezda u narednim danima pridružiće se od svetskog DJ-a broj 1 Martina Garrixa, do prve i originalne art-pop dive Grace Jones, pa sve do "All-Star" selekcije na mts Dance Areni koju predvode redom Richie Hawtin, Maceo Plex, Solomun i Nina Kraviz! Na glavnu binu dolaze i najveći hitmejker našeg vremena David Guetta, ali i rep superzvezda French Montana, dok nas širom tvrđave očekuje i mnoštvo gitara, od rege himni Ziggija Marleya, do žestokih rifova grupa Madball, Dog Eat Dog, Brujeria i Bombers, uz mnoštvo starog i novog pank zvuka, od Cockney Rejects pa sve do aktuelnih sastava kao što su Slaves i Idles! Aktuelna trip-hop kraljica Sevdaliza, bass zvezde Delta Heavy i Loadstar, te hitmejkeri Zhu, Jax Jones, Ofenbach ili Disciples, samo su deo ponude na tvrđavi koja će do jutarnjih časova da bude krcata uz house i techno zvezde kao što su Adam Beyer & Ida Engberg, Amelie Lens, Ben Klock, Rødhåd, Carl Craig, Guy Gerber, Boris Brejcha, Joseph Capriati, Kolsch, Tale of Us, Helena Hauff, Daniel Avery, Mike Servito, DJ Tennis i brojni drugi.

Najpoznatiji servisi koji se bave meteorološkom prognozom saglasni su u jednom - od 12. do 15. jula nas u Novom Sadu očekuje lepo vreme bez padavina, kao stvoreno za uživanje u nastupima najvećih muzičkih zvezda tokom večeri ili dnevnom chillu u EXIT Villageu i provodu na zvaničnim EXIT afterima.

Izvor: Promo
Foto: Exit/Promo

Pogledajte još