Vanredni izbori u Kosovskoj Mitrovici i Novom Brdu

KOSOVSKA MITROVICA, 29. maja 2010. (Beta) - U Kosovskoj Mitrovici i Novom Brdu u nedelju se održavaju vanredni lokalni izbori koje su raspisale srpske vlasti.

Za izbore u Kosovskoj Mitrovici potvrđeno je 13 lista, a u Novom Brdu četiri, objavljeno je na sajtu Republičke izborne komisije. Pravo da bira odbornike u opštini Kosovska Mitrovica ima 20.372 birača, a u Novom Brdu 1.775. Među njima su i raseljeni - 2.698 iz Kosovske Mitrovice i 684 iz Novog Brda, za koje će biti otvoreno šest posebnih biračkih mesta, pet u centralnoj Srbiji i jedno u Zvečanu.

U centralnoj Srbiji raseljeni će moći da glasaju u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu i Nišu. U Kosovskoj Mitrovici glasanje će biti organizovano na 20 biračkih mesta, a u Novom Brdu na šest.

U Kosovskoj Mitrovici potveđene su izborne liste DS-Boris Tadić, DŠ-Vojislav Koštunica, SNS-Tomislav Nikolić, Pokret za Kosovsku Mitrovicu-Dragan Spasojević, G17 Plus-Mlađan Dinkić, Grupa građana "Za lepšu budućnost Mitrovice", NS-Velimir Ilić, SRS-dr Vojislav Seselj, Građanska inicijativa "Srbija demokratija pravda-Oliver Ivanović", SDP-Rasim Ljajić, SPS-PUPS-JS-Ivica Dačić, GG SNV severnog Kosova i Metohije-dr Milan Ivanović i GG Nova nada Kosovske Mitrovice-Nebojša Jović.

Izborne liste potvrđene u Novom Brdu su DS-Boris Tadić, DŠ-Vojislav Koštunica, SNS-Tomislav Nikolić i SPS-PUPS-JS-Ivica Dačić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.