Oliver Stoun o Ugu Čavesu

KARAKAS, 29. maja 2010. (Beta) - Američki režiser Oliver Stoun izrazio je duboko divljenje prema Ugu Čavesu, ali i ocenio da bi venecuelanski predsednik mogao manje da se pojavljuje na televiziji.

Na promociji dokumentarnog filma "South of the Border' u Karakasu, Stoun je kazao da Čaves predvodi pokret "društvene transformacije" Latinske Amerike. Film čine Stounovi neformalni intervjui sa Čavesom i šestoricom njegovih saveznika, od predsednika Bolivije Eva Moralesa do kubanskog lidera Raula Kastra. "Divim se Ugu. Mnogo mi se dopada kao ličnost. Jedno mogu da kažem... Ne bi trebalo da stalno bude na televiziji", rekao je režiser na konferenciji za novinare, prenose svetske agencije.

Čaves skoro svakog dana drži višesatne govore na televiziji, najavljuje vesti, a s vremena na vreme i peva. Njegovo obraćanje nedeljom traje i duže od šest sati. "On je vojnik i govori iz srca. Njegova vizija je ogromna... I biće zabeležen u istoriji", ocenio je Stoun. Američki oskarovac izrazio je nadu da će njegov film doprineti da ljudi bolje razumeju lidera koji je, po njegovoj oceni, pogrešno prikazan kao "nasilnik, lakrdijaš, klovn". "Ovo je pozitivan prikaz čoveka kojem Amerikanci nemaju pristup. U američkim i evropskim medijima demonizovan je kao čudovište", dodao je.

Pogledajte još