Besni Eto razmišlja o napuštanju saigrača

PARIZ, 29. maja 2010. (Beta-AP) - Napadač fudbalske reprezentacije Kameruna Samjuel Eto zapretio je odlaskom iz ekipe i propuštanjem Svetskog prvenstva pošto su ga razbesnele česte kritike.

Najavu radikalne reakcije Eta izazvao je proslavljeni Rože Mila, koji je sa Kamerunom igrao četvrtfinale Svetskog prvenstva 1990. godine, što je najveći uspeh te afričke zemlje. Mila je novinarima rekao da Eto "još ništa nije dao" kamerunskoj reprezentaciji.

Eto je zato, u razgovoru sa novinarom televizije Kanal plus, izjavio da razmišlja da li u takvoj atmosferi "uopšte vredi ići na Svetsko prvenstvo".

"Imam još nekoliko dana da razmislim. Videću da li mi sve ovo treba, da li mi je važno. Ovakve kritike mi sigurno nisu potrebne. Uvek je tako baš pred početak velikih turnira kada se matorci probude. Šta je Mila uradio? Nije osvojio Svetsko prvenstvo, igrali su četvrtfinale", kazao je Eto, trostruki klupski prvak Evrope.

Mila u klupskoj karijeri nije imao ni izbliza toliko uspeha, pošto je branio boje Monaka, Bastije, Sent Etjena i Monpeljea. Eto je sa Barselonom osvajao dve titule u Ligi šampiona, a prošle nedelje sa Interom još jednu.

Mila je, međutim, igrao četvrtfinale na Mundijalu 1990. godine kada je i postigao četiri gola za Kamerun. Na narednom turniru, kada je imao 42 godine, postigao je i gol u porazu od Rusije (1:6) pa je i danas najstariji strelac na svetskim prvenstvima.

Ukupno je, ipak, Eto efikasniji u dresu reprezentacije. Mila je postigao 28 golova, a Eto 44 što ga čini najboljim strelcom u istoriji kamerunske reprezentacije,

Eto je istakao da je uvek poštovao igrački kvalitet Mile, ali je ocenio da su za uspeh iz 1990. godine zaslužni i drugi, još bolji igrači u tadašnjem kamerunskom timu.

"Imali su jedan od najboljih timova sa sjajnim igračima na svakoj poziciji. Ali ne mogu sada da brbljaju šta im padne na pamet samo zato što su se proslavili sa 40 godina. Nekada se zapitam da li je to zaista moj narod", naveo je Eto.

Pogledajte još