DA LI STE DOŽIVELE "PEEGASM": Novi trend za postizanje vrhunca može biti veoma opasan

Ipak, lekari izričito upozoravaju da nikako ne praktikujete ovakav seks.

Koliko god može biti koristan, internet često daje i neproverene informacije zbog čega sve što pročitate treba da uzmete sa rezervom.

Tako se sada pojavio novi trend u seksu - "peegasm" koji je nastao od dve reči pee (piškenje) i orgasm (orgazam).

Tako se ova vrsta postizanja vrhunca može opisati kao – trnci prilikom mokrenja kao posledica čekanja do zadnjeg trenutka.

Kako funkcioniše ova vrsta orgazma?

Na internetu se proširila ispovest korisnika Redita u kome je objašnjeno kako se postiže vrhunac.

- Sve je počelo počelo kada muškarac pitao ženu da li je ikada osetila mini orgazme dok je piškila nakon što je dugo zadržavala mokraću. Devojka mi je nedavno rekla da ako ne ode u WC čim oseti potrebu doživljava orgazme koji joj se šire duž kičme pa sve do glave. Ako prilikom mokrenja izvodi obrnute kegelove vežbe, veće su šanse da će nastupiti mini orgazmi - napisao je korisnik Redita.

Nakon njegove priče javljale su se mnoge žene koje su potvrdile da su na ovaj način osetile uzbuđenje.

- Ja ih nazivam vaginalnim trncima jer to nisu orgazmi u pravom smislu reči, ali dosta je slično - objasnila je jedna korisnica.

- Osećaj je jako prijatan, a postižem ga tako što usred mokrenja zaustavim mlaz na sekundu pa ga opet pustim - nadovezala se druga.

Posledice mogu biti opasne

Koliko god ovaj trend vam se dopadao, on može biti veoma opasan po zdravlje. Osim urinarnih infekcija postoji mogućnost da nastupi oštećenje bubrega.

- Ovo je prilično glupo. Zadržavanje urina dovodi do različitih infekcija, pa čak i oštećenja bubrega. Razlog zašto neke žene doživljavaju orgazme leži u tome što senzacija pune mokraćne bešike stimuliše živce karlice i podstiče seksualno uzbuđenje. Veruje, kako postoje daleko bolji načini za postizanje orgazma - istakla je doktorka Kler Morison za Kosmopoliten.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.