Oliver Ivanović optužio Albance za sukobe

KOSOVSKA MITROVICA, 30. maja 2010. (Beta) - Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović optužio je u nedelju Albance da su odgovorni za sukobe na mostu na reci Ibar u Kosovskoj Mitrovici, u kojem je dvoje ljudi lakše povređeno.

"Incident je odavno smišljen. Albanci znaju za izbore, a pravi razlog za njihove proteste i okupljanje bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova jeste strah od mogućih optužnica (za ratne zločine)", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici, gde se u organizaciji srpskih vlasti održavaju lokalni izbori.

Ivanović je izrazio nadu da ndavno uhapšeni Sabit Geci "neće biti poslednji" pripadnik OVK-a koji je "pozvan da se izjasni o svojim aktivnostima 1998. i 1999. godine". Policija Euleksa je početkom maja uhapsila Gecija zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu.

Prema Ivanoviću, razlog za današnje proteste Albanaca u Kosovskoj Mitrovici jeste i pokušaj Euleksa da iskoreni korupciju iz albanskih institucija na Kosovu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.