Kolarov: Nisam zabrinut zbog poraza od Novog Zelanda

BEOGRAD, 30. maja 2010. (Beta) - Fudbalski reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov i Zoran Tošić rekli su da nisu previše zabrinuti zbog poraza od Novog Zelanda u pripremnoj utakmici i da taj neuspeh neće poremetiti atmosferu u reprezentaciji.

Reprezentacija Srbije je u subotu u Klagenfurtu izgubila od Novog Zelanda sa 0:1, a Kolarov smatra da su "orlovi" bili bolji od protivnika.

"Mislim da smo bili bolji tim od Novog Zelanda. Jedno što nismo iskoristili šanse, oni su iz dve prilike stigli do gola i ispostavilo se do pobede. Imali smo želju, borbenost, ali u ovoj fazi priprema nije moglo više", rekao je Kolarov za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Nije loše izgubiti meč, ali videti gde ima prostora za poboljšanje, kako bismo bili pravi na Svetskom prvenstvu", dodao je on.

Svetski mediji spekulišu da bi Kolarov iz Lacija mogao da pređe u Real Madrid, a reprezentativac Srbije rekao je da o tome ne razmišlja mnogo, već da je potpuno posvećen nacionalnom timu i pripremama za Mundijal.

"Ne bih da se u ovako bitnom trenutku za reprezentaciju i srpski fudbal stavljam ispred tima. Bitno mi je gde ću igrati u budućnosti, želim da idem u neki od najvećih klubova, ali priča o odlasku iz Lacija traje dugo, pa ne mora da bude aktuelna i na pripremama", rekao je on.

"Misli su mi apsolutno u službi reprezentacije, jer želim da, kao i ostali igrači, maksimalno spreman krenem na put u Južnu Afriku", dodao je Kolarov.

Reprezentativac Zoran Tošić rekao je da je Novi Zeland igrao veoma defanzivno, ali da poraz ne sme da poremeti "orlove" ka ostvarenju cilja.

"Odavno nismo igrali protiv toliko defanzivne ekipe. Petorica igrača čine njihovu odbranu, pa kad bih prošao jednog, drugi se pojavio tamo gde se to ne očekuje. Možda i nije loše da nas takve stvari sada iznenade, bolje da se sada pripremimo, jer je moguće da nas baš to čeka na Mundijalu protiv Australije", rekao je Tošić.

"Svi smo i dalje nasmejani, to je najvažnije. Ne volimo da gubimo, ali jedan poraz u prijateljskoj utakmici ne sme da nas poremeti u ostvarenju glavnog cilja", dodao je on.

Tošić, koji je polusezonu dobro odigrao u Kelnu, rekao je da je u nekoliko navrata razgovarao sa nemačkim novinarima, koji su se raspitivali o reprezentaciji Srbije, pošto će ekipe igrati u istoj grupi na predstojećem Mundijalu.

"Zanima ih šta mislim o njihovoj reprezentaciji, o čemu sam razgovarao sa (Lukasom) Podolskim... Oni su samouvereni jer su svesni svoje snage i renomea. Nemačka reprezentacija uživa poštovanje u svakom delu sveta, pa i u Srbiji. Ali, tradicija i statistika neće igrati utakmicu nego mi, igrači. Verujem da možemo da im pariramo, posebno što imaju određene kadrovske probleme", rekao je Tošić.

Pogledajte još