Ekipa Crvene zvezde iz 1991. proglašena za šestu zvezdu

BEOGRAD, 29. maja 2010. (Beta) - Fudbalski klub Crvena zvezda proglasio je ekipu koja je osvojila evropski Kup šampiona 1991. godine za šestu Zvezdinu zvezdu.

Manifestaciji pod nazivom "Zvezdine staze" u Beoekspo centru u Novom Beogradu prisustvovalo je oko 700 gostiju, među kojima i veći deo igrača šampionske generacije.

Od igrača koji su sa Crvenom zvezdom u Bariju posle penala pobedili Olimpik iz Marseja nisu bili prisutni Stevan Stojanović, Darko Pančev, Ilija Najdoski, Siniša Mihajlović i Refik Šabanadžović.

"Uvek sam hteo da se zvezdaška javnost oduži ovoj generaciji i to sam na kraju ostvario. Nije bio plan da pravim ličnu promociju. Žao mi je što nisu svi bili tu, ali sve smo ih pozvali", rekao je predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

Beogradski klub do sada je imao pet Zvezdinih zvezda: Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona i Dragana Stojkovića Piksija.

Večerašnjoj manifestaciji prisustvovali su Džajić i Šekularac.

"Drago mi je što smo se okupili posle mnogo godina. Veoma sam srećan što je Zvezda priznala ovu generaciju igrača, koji nisu bili najbolji, ali su sigurno najtrofejniji. Nadam se da će Zvezda i u buduće stvarati velike timove", rekao je novinarima jedan od najboljih igrača generacije iz 1991, Dejan Savićević.

Igrač sredine terena i bivši član trofejne generacije klluba i reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske, Robert Prosinečki, kazao je da mu je drago zbog dolaska u Beograd.

"Sačuvao sam jedan dres iz finalne utakmice, a drugi sam zamenio. Ovde sam izuzetno lepo dočekan. Dugo nisam bi ni na Marakani, ni u Beogradu. Uvek se rado sećam ovog perioda provedenog u Zvezdi, igara i golova", naveo je Prosinečki.

Šesta Zvezdina zvezda biće i poslednja, pošto je klub umesto toga najavio formiranje Kuće slavnih ovog kluba.

Tokom manifestacije u Beoekspo centru gosti su mogli na velikim video-bim ekranima da vide i detalje iz bogate istorije kluba, a prikazana je i animacija izgleda novog stadiona kluba iz Ljutice Bogdana.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.