Udovičić saopštio spisak kandidata

BEOGRAD, 31. maja 2010. (Beta) - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić saopštio je spisak od 21 igrača na koje će računati tokom letnjih takmičenja.

Udovičić je za sajt Vaterpolo saveza Srbije rekao da je osnovni cilj reprezentacije priprema za Olimpijske igre 2012. godine i period posle toga te da je zato na spisak uvrstio mnogo mladih igrača.

"Nisu oni tu samo zbog broja. Pokazali su određeni kvalitet, mogu da se nametnu, a ne da čekaju neke godine da uđu u sastav, jer to vreme im niko ne garantuje", kazao je Udovičić.

"Mi smo probali ove godine i (Uroša) Kalinića, ali se pojavio dobrim igrama Miloš Miličić i pokazao da je perspektivnije rešenje za duži period", dodao je Udovičić koji će tokom leta najveće iskušenje imati u Zagrebu na Evropskom prvenstvu.

Tamo neće biti 30-godišnjeg Slavka Gaka, dosadašnjeg reprezentativca.

"Objasnio sam mu... da on u ovim godinama nije perspektiva. Nije mu bilo lako, ali je prihvatio na pravi način. Uradio je veliki posao u proteklom periodu i drago mi je što u karijeri ima i osvojeno svetsko zlato", kazao je Udovičić.

Reprezentacija će pripreme početi 7. juna u Beogradu. Slede pripreme u Kanadi, od 14. do 24. juna, na koje će Udovičić povesti 18 igrača, koji će igrati dve kontrolne utakmice.

Pripreme će se potom ponovo nastaviti u Beogradu, pa u Banjaluci. Zajedničkih treninga biće sa Crnom Gorom i Hrvatskom.

Kandidati za tim Srbije:

Golmani: Branislav Mitrović, Slobodan Soro (Partizan), Gojko Pijetlović (Kataro);

Centri: Slobodan Nikić (Pro Reko), Duško Pijetlović (Partizan), Nemanja Ubović, Petar Filipović (Vojvodina);

Spoljni igrači: Luka Šaponjić, Živko Gocić, Stefan Mitrović, Aleksa Šaponjić, Miloš Ćuk, Andrija Prlainović (Partizan), Boris Vapenski, Srđan Vuksanović (Vojvodina), Filip Filipović (Pro Reko);

Bekovi: Milan Aleksić, Nikola Rađen (Partizan), Miloš Miličić (Vojvodina), Vanja Udovičić (Pro Reko). 

Pogledajte još