Andrea Pirlo: Nismo favoriti

BEOGRAD, 31. maja 2010. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Italije Andrea Pirlo ocenio je da najveće šanse za osvajanje Svetskog prvenstva imaju Španija, Brazil i Engleska i rekao da ga ne brine što se njegov tim ne smatra favoritom za odbranu titule.

"Mislim da su Brazil, Engleska, ali pre svih Španija u prednosti u odnosu na ostale ekipe. Reprezentativac Španije Ćavi, koji nekoliko godina igra na visokom nivou i napadač Engleske Vejn Runi, koji je još mlad ali veoma snažan, bićr predvodnici svojih timova u Južnoj Africi", rekao je Pirlo za sajt FIFA.

Pirlo je ocenio da su "azuri" dobro igrali u kvalifikacijama i istakao da nije zabrinut što se Italija ne nalazi među favoritima za osvajanje Mundijala. Rekao je da reprezentativci dobro treniraju i da tempiraju formu za početak turnira.

"Kvalifikacije su dobro prošle, izborili smo plasman na Munđal kolo pre kraja. Loše smo igrali na Kupu Konfederacija, možda jer nismo koncentrisano pristupili tom takmičenju, ali sada idemo na Svetsko prvenstvo, počinjemo od početka, a koliko sam čuo, nismo među favoritima", rekao je on.

"To me nimalo ne zabrinjava, jer više volim da počnemo bez mnogo buke. Treninzi su napravljeni tako da uđemo u formu za početak turnira. Stručni štab će sigurno sve dobro pripremiti. Svi smo igrali dugu sezonu, ali na Svetskom prvenstvu se sve povrede zaborave i umor nestaje", dodao je fudbaler Milana.

Tokom Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine, na kome je Italija trijumfovala, Pirlo je dobio Bronzanu loptu, kao treći najbolji igrač na turniru, posle Fabija Kanavara i Zinedina Zidana.

Pirlo je rekao da žali što nije uspeo da ubedi defanzivca Alesandra Nestu da se vrati u nacionali tim, ali da poštuje odluku saigrača i istakao da će igrati za "azure" dokle god bude mogao.

"Sve sam uradio da ubedim Nestu da se vrati u reprezentaciju, ali mislim da se zbog skorašnjih povreda neće vratiti. Takve odluke su lične i teško ih je doneti, svako mora da ih poštuje i da ih ne komentariše. Nadam se da ću igrati za nacionalni tim što duže, ne želim da se penzionišem", poručio je.

Reprezentacija Italije će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi F sa selekcijama Paragvaja, Novog Zelanda i Slovačke.

Pogledajte još