Princ od Persije: Pesak vremena

Nestašan princ (Džejk Džilenhol) će se nerado udružiti sa misterioznom princezom (Džema Arterton) i zajedno će se upustiti u trku sa mračnim silama kako bi zaštitili antički bodež koji ima moć da oslobodi Pesak vremena – dar od bogova koji može da vrati vreme unazad i tako omogući onome ko ga poseduje da vlada svetom.

Dastanovo pravo po rođenju bilo je to da postane princ – to je bila njegova sudbina. Kao dečak u Persiji iz 6. veka – jednom od najvećih carstava koje je svet ikada video – mladi Dastan je ulični nestaško, bez roditelja i bez prebijene pare. Dastan će prvo biti pošteđen kazne zato što je stao u odbranu dečaka koji je uhvaćen u krađi jabuka, a potom će ga i usvojiti kralj Šaraman, koji je u Dastanu primetio neko dostojanstvo i veličinu.

Iako je odgajan uz Šaramanove sinove Tasa (Ričard Kojl) i Garsiva (Tobi Kebel) i podučavan mudrosti i plemenitosti od strane usvojenog oca i voljenog strica (Kingsli), Dastan je ostao pomalo grubijan i odrastao je u pravog mladog ratnika... Ali, velika avantura ga tek očekuje...

Pogledajte još