PREPORUKA NEDELJE: Vanja Nenadić - serija, film, predstava, restoran, recept

Mlada glumica igra u nekoliko predstava Narodnog pozorišta Sombor, Beogradskom dramskom pozorištu i Akademiji 28. Mnoge je osvojila debitantskom ulogom u filmu "Biser Bojane", u kojem je stala rame uz rame sa Mimom Karadžićem i Andrijom Miloševićem, a pojavila se i u "Ubicama moga oca 2" i "Komšijama". Vanja je imala samo 19 godina kada je došla u Beograd, a porodicu ostavila u rodnom Somboru. Ipak, pored porodice, najveću podršku u poslu i životu pruža joj popularni sugrađanin, glumac Slaven Došlo.

Foto: Boško Karanović

Šarmantna Vanja preporučila nam je svoju omiljenu seriju, film i predstavu, a s obzirom na to da je poreklom iz Vojvodine, nije propustila da nam predstavi svoj omiljeni restoran i recept za uživanje.

Foto: Promo

SERIJA

- "Prijatelji". Serija uz koju sam odrasla i koju uvek mogu da gledam iznova. Ova serija mi je zapravo kao kada čitate dobru knjigu posle nekoliko godina opet i shvatite je popuno drugačije, e tako ja ovde uvek uhvatim nešto novo, što pre nisam videla. Na stranu to što je to jedina stvar na koju mogu uvek od srca da se nasmejem.

www.imdb.com

Foto: Promo

FILM

- Ostvarenje "Nebraska" je jedna divna, dirljiva priča o odnosu oca (sa demencijom koja rapidno napreduje) i sina koji koristi njihovo putovanje da provede još neko vreme sa ocem. I smeh i suze. Dugo me je ovaj film ostavio pod utiskom.

www.imdb.com

Foto: Promo

PREDSTAVA

- "Kad bi Sombor bio Holivud" nova je predstava Narodnog pozorišta Sombor koja je apsolutno must see. Nešto novo i neobično zbog čega vredi da sednete u auto, dođete i uživate.

www.npozoristeso.co.rs

Foto: Promo/Facebook

RESTORAN

- Restoran "Sedam dudova" još jedan je u nizu razloga da posetite Sombor. Salaš otvoren na periferiji grada, divan, autentičan ambijent, domaća kuhinja i nema stvari koju sam probala, a da nije za padanje sa stolice. Svakako mesto za posetiti, a verujte da nećete ostati ravnodušni.

www.facebook.com/Sedam-dudova

RECEPT

- Nedavno sam gostovala sa predstavom u Turskoj i tamo otkrila neka razna, divna jela sa patlidžanom i time inspirisana napravila svoju varijantu. Najbolje u neki zemljani ćup (ako ne, onda u dublju tepsiju) staviti iseckanu junetinu na kockice, 4 čena belog luka, iseckanu glavicu crnog luka i na krupne kriške isečna dva patlidžana. Od začina so, biber, kumin, timijan, majčina dušica. Sve to zalijete sa 1dl crnog vina i malo vode. Stavite u rernu na 180/200 stepeni i zaboravite na to jedno 2h. Zatim ubacite malo riže i za 15 min imate divan ručak sa sve patlidžanom koji se bukvalno topi u ustima.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Boško Karanović

Pogledajte još