"Dan Dunava" u Somboru

Dana 29.06.2007. povodom "Dana Dunava" organizovana je jednodnevna proslava za decu osnovnih škola Sombora. Proslava se odigrala u Ekološkoj učionici "Baračka". Organizatori su bili Turistička organizacija opštine Sombor, "Vojvodinašume" i Ekološka učionica "Baračka" u saradnji sa Republičkom direkcijom za vode.

U proslavi je učestvovalo 80 dece iz petog i šestog razreda osnovnih škola Sombora predvođeni predstavnicima škola. Ispred Turističke organizacije opštine Sombor bili su prisutni Melita Škorić, pomoćnik direktora, Oton Slavić, turizmolog i Marija Brdarić, tehnički sekretar organizacije.

Dva autobusa sa decom krenula su nešto posle 10 časova ispred crkve Svetog Georgija. Dolazak u Ekološku učionicu je nešto pre 11 časova. Uvodnu reč o Dunavu i njegovom značaju održala je Melita Škorić ispred Turističke organizacije opštine Sombor. Nakon toga deci su podeljene majice. Oko 12 časova počeli su literarnim i likovnim aktivnostima na temu "Dunav-moja reka". U okviru takmičenja organizovan je i kviz o znanju u vezi s prirodom i Dunavom. Oko 14 časova postavljen je ručak, posle toga dodela nagrada za najbolje učesnike. Potom je Biljana Latić iz Vojvodinašuma održala predavanje o Dunavu i Specijalnom rezervatu prirode Gornje Podunavlje. Ostatak vremena su bile slobodne aktivnosti gde su deca imala priliku da se voze čamcem, pecaju i šetaju tzv. Stazom zdravlja. Povratak sa Ekološke učionice "Baračka" je bio u 18 časova.

Pogledajte još