Ovog leta Tivat je hit destinacija

Gastro večeri u restoranima i konobama, bogat muzički program na festivalima i koncertima, nove plaže za dnevno uživanje i odmor, svetski modni performansi na nezaboravnim lokalitetima spremni su za turiste iz celog sveta. Ovaj grad na obali Crne Gore koji je i dalje zadržao spoj tradicije i modernog vrtoglavom brzinom se razvija.

- Letnja priča 2018 kada su Tivat i Boka u pitanju je izuzetno uzbudljiva - nije floskula reći da je ovo najbolje leto a saradnja lokalne zajednice i Turističke destinacije Tivta i Porto Montenegra je intenzivnija nego ikad. Od ovog leta imamo nekoliko novih lokacija za organizaciju događaja, među kojima je najpopularniji i najveći čuveni „Sinhro“ lift starog Arsenala pretvoren u spektakularnu pozornicu i spreman za realizaciju produkcijski najzahtevnijih događaja – zadovoljstvo mi je da najavim koncert britanskog pop benda Klin Bandit 10. avgusta bas na lokaciji Sinhro lifta. Po prvi put jedna marina na Balkanu ima i svoju plažu gde se organizuju DJ sesije pri zalasku sunca, a u Zbirci pomorskog nasleđa smenjuju se izložbe. U projekat marine za superjahte i nautičkog naselja Porto Montenegro je do sada uloženo 550 miliona eura. Iako tek gradimo na 4 hektara od 24 hektara koliko je Arsenal zauzimao, naši investitori iz ICD-ja iz Dubaija pažljivo posmatraju ovaj region kada je u pitanju destinacija - rekao je Danilo Kalezić PR menadžer Porto Montenegra.

Tivat je u poslednjih deset godina doživeo preporod sa dolaskom projekata Porto Montenegro i Luštica Bay i mnogobrojnim projektima koji tek dolaze. Savremena svetska umetnost i lifestyle događaji, velike pozorišne predstave u okviru Purgatotija, modnih performansa i instalacije najavljeni su i za ovu sezonu.

- Tivat je grad kulture, spoj modernog i tradicije koji je lokalna samouprava održala, a mi se sadržajima trudimo da ostanemo autentični programima TOT-a, CZK ili izložbama u muzejima i galerijama tokom cijele godine. Naše goste zanima i aktivni odmor, pa i tu Tivat ima brojne sadržaje u ponudi. Gosti nam dolaze iz svih krajeva svijeta od Emirata, Kine, Amerike, Francuske, Rusije, Engleske i naravno jedna značajna trećina gostiju nam je iz regiona. Svaka godina ima svoju statistiku, mnogo bolju od prethodne zahvaljujući i brojnim novim i starim održivim avio linijama, jedna od njih je flydubai ali i brojne druge avio kompanije, koje uspješno sleću na tivatski aerodrom. Fokus nam je i saradnja u regionu sa Turističkom organizacijom Srbije, posebno za daleke destinacije, kojom ćemo turistima upravo kroz zajedničke nastupe pokazati brojne lepote obe zemalje. Kada govorimo o ponudi Tivta danas zahvaljujući Discover Montenegru imamo helikopterske transfere i panoramske ture koje povezuju i pokazuju region iz vazduha, a takođe i nautički turizam što se tiče generalne ponude grada koji uzima primat, kao i izgradnja hotela sa 5 zvezdica - rekla je Gabrijela Glavočić, direktorka Turističke organizacije Tivta.

LUKA STILA

Internacionalni Fashion Festival je zakazan za 27. i 28. jul, kada će Sinhro, istorijsko nautičko-industrijsko zdanje Porto Montenegra, postati kulisa za glamurozni runway svetskih dizajnera kao što su Sheika Hend Faisal Al Qassemi, LaQuan Smith i Antonio Grimaldi. Izložba modnog kreatora Renata Balestre, koji će se predstaviti crnogorskoj javnosti sa preko 80 crteža, uključujući i njegove modele visoke mode koji su se koristili za Opera Theaters, uniforme za Alitaliu i Senate Ceremonial.

ŽURKE NA PLAŽAMA

Nova Plaža jahting kluba u Porto Montenegru je opuštajuća, letna oaza sa ležaljkama jarkih boja zaklonjenih palmama, a tokom zalaska sunca dobija obrise elegantnog bara i bioskopa na otvorenom, gdje se služe egzotični kokteli. Svi gosti Porto Montenegro Jahting kluba, mogu da uživaju u popularnoj odbojci na plaži, a susedna plažna teretana sadrži opremu dezajniranu u nautičkom stilu sa konopcima od hrasta i prirodnih materijala, klupama za treniranje, kutijama za skakanje i tegovima za vežbanje. Na 5 minuta hoda od ove lokacije nalazi se Waikiki Beach Resort, plaža i restoran gde se možete opustiti i plivati na početku zaliva. Sunce na ovoj plaži zalazi kasno, a uz koktele možete uživati do zalaska sunca. Iznajmite jedrilicu sa prijateljima i spoznajte čari leta kroz Boku ali i poseban fine dinning u restoranu plažnog resorta La Perla ili pak La Pirogue restorana.

IZ PRVE RUKE – MINI VODIČ KROZ TIVAT

Ako vaše dane letovanja u Tivtu započnete jutanjim uživanjem na gradskim plažama Waikiki, Belane ili plaži La Roche hotela, za kraj dana posetite neki od sjajnih koncerata na gradskoj rivi Pine, gde ovog leta nastupaju Goran Karan, Piloti ili In Art Festival, festival uličnih performera koji će trgove grada pretvoriti u svojevrsne pozornice.

Drugog dana se opustite na bazenu Jahting kluba, ne propustite koncert ispod Sinhro Lifta, gde nakon Viva Voxa gostuje Clean Bandit 10. avgusta a nakon toga u septembru ce nastupiti na World Music Festivalu svetski muzičari među kojima je grupa Kal. Sutradan se spontano možete upustiti u vožnju kvadovima i panoramsku rutu Lušticom uz druženje sa vodičem Daliborom Ševaljevićem, koji će vam kao dobar domaćin predstaviti Lušticu kao nešto vrlo autentično kada su u pitanju lepote Crne Gore i doživljaj Tivta sa druge strane obale. Obavezno upoznajte luštičanina Iliju Morica, koji gostima pokazuje proces proizvodnje i način degustacije maslinovog ulja uz predstavljanje i svog etno sela, koje je često domaćin i brojnim grupama iz drugih gradova i regiona i Bogdana Kaluđerovića iz sela Klinci koji ima svoju farmu koza spremnu za obilazak.

Povratak u grad i poseta letnjikovcu Buća kao i cela etnografska zbirka tivatskog muzeja predstavlja jedinstveno iskustvo, a muzejsku turu Tivtom možete završiti posetom muzeju pomorskog nasleđa i podmornici „Heroj“ u Porto Montenegru. Veče završite posetom ili dnevnim krstarenjem super jahtom „Riana“ investitora Romija Havata sa prijateljima ili klijentima bokokotorskim zalivom.

Do kraja leta posetite Etno sajam i World Music Festival u septembru koji će se održati na tri stejdža, sa glavnim na rivi Pine, aksustik u Porto Montenegru i na Trgu od kulture. World Music Festival je koncept koji okuplja lokalne bendove duo Darko Nikačević i Srđan Bulatović, regionalne među kojima je Damir Imamović, Baklava iz Makedonije i bend Kal iz Srbije uz svetski poznata imena Light in Byblon iz Turske i švedski sastav Tibble Transsibiriska.

U kreiranju ovog sezonskog programa Turističkoj organizaciji Tivta pomažu partneri među kojima su: Porto Montenegro, agencija Una Montenegro, La Perla Hotel & Villas, La Roche Hotel Tivat sa restoranom La Pirogue, orijentalni restoran Byblos Porto Montenegro, Waikiki Resort Tivat, Hotel Magnolija, Hotel Astoria, agencija Discover Montenegro, etno selo porodice Moric i Riana Grupa.

Foto: Promo

Pogledajte još