MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Vesna Dedić - London

Od 2010. svi njeni romani su među najčitanijima u regionu i izazivaju pažnju pretežno ženske čitalačke publike. Vlasnik je izdavačke kuće "Dedić", autor emisije "Balkanskom ulicom" na Radio-televiziji Srbije i suvlasnik Radionice za medije "Officina". Na svojim promocijama u okviru projekta "Bulevar ženskih tajni" i u svojim javnim nastupima trudi se da doprinese podizanju svesti o ženskim pravima i problemima. Živi u Beogradu sa kćerkom Lenkom. Za naše čitaoce, opisala je svoje poslednje putovanje tokom kojeg je posetila britansku prestonicu uživajući u društvu naslednice:

- Upravo sam se vratila sa jednog putovanja iz snova. Najbolje se odmorim i provedem sa kćerkom Lenkom. Imamo ista interesovanja i očekivanja. Boravile smo nekoliko dana u Londonu koji obe volimo i dobro poznajemo, ali koji je uvek nov i neočekivan.

SMEŠTAJ – kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

- Uvek biramo hotel koji je u samom centru grada. Kada sam na odmoru u nekim metropolama, to mi je važno jer se lakše snalazim, volim da ispratim kulturna dešavanja koja su uvek vezana za centar, a i bolje su veze za delove grada koje želim da posetim.

HRANA – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na putu?

- U Londonu je definitivno "afternoon tea" ono što se ne preskače bez obzira na, za naše standard, visoku cenu. Ovoga puta smo, posle obilaska Nacionalne galerije portreta, išle na popodnevni čaj na roof top galerije i uživale ne samo u đakonijama, već i u fantastičnom pogledu na Vestminster.

PIĆE – u kojim napicima ste najviše uživali?

- Gde god da boravim, moje piće je crno vino. Ne eksperimentišem sa drugim pićima, a Lenkin izbor je uvek green tea jer ne voli miris alkohola.

AKTIVNOSTI – kako ste najradije provodili slobodno vreme?

- Poseta muzejima i galerijama uvek je Lenkina i moja najdraža aktivnost. Naravno, i ručak u nekom od lepih restorana i razgovor o svim onim stavrima o kojima tokom radne godine nikako da se ispričamo.

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

- Planiram da idem u Porto Montenegro gde imam promociju novog romana 22. jula. Na tom putu će mi se pridružiti i Sanja Marinković što zbog provoda, što zbog video materijala koji snimamo za naš portal Ženske tajne. Posle toga je boravak na Pržnu koji je pravi odmor, a onda opet dva-tri dana u Londonu sa kćerkom. S obzirom na to da Lenka ceo avgust provodi radno, jer volontira, radujem se što ću uspeti da bar 15 dana leta kada se sve skupi provedem sa detetom.

DREAM TRIP – koje mesto biste voleli da posetite tokom života?

- Nisam od onih koji sanjaju o putovanjima i destinacijama. Mogu da odem i do Obrenovca, a da mi bude lepo. Važnije je sa kim sam, nego gde sam.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još