Elton Džon sutra u Beogradskoj areni izvodi izbor hitova

BEOGRAD, 2. juna 2010. (Beta) - Britanski kantautor Elton Džon (Elton John), koji je na sceni 40 godina i važi za jednog od najušpešnijih kantautora u istoriji popularne muzike, u sredu uveče će u Beogradskoj areni izvesti "gotovo polovinu" od svojih pedesetak hitova, saopštili su organizatori.

Elton Džon, prema američkom magazinu "Bilbord" (Billboard) treći najuspešniji umetnik svih vremena, tokom karijere je privlačio pažnju medija spektakularnom teatralnošću, te imidžom glem rokera koji komponuje zarazne pop pesme, svira klavir i peva. Isto tako, u centru pažnje je bio sa kontroverznim izjavama, bahatim načinom života, seksualnim opredeljenjem i zavisnošću od droga i alkohola.

Od 1972. do 1976. godine, Elton Džon je u Americi postigao uspeh bez presedana: sedam njegovih albuma je za redom osvojilo čelnu poziciju na listi najprodavanijih, od kojih "Don't Shoot Me I'm Only The Piano Player" (1973), "Goodbye Yellow Brick Road" (1973) i autobiografski "Captain Fantastic And The Brown Dirt Cowboy" (1975) važe za klasike.

Džonov singl iz 1997. godine "Something About The Way You Look Tonight/Candle In The Wind 1997", je sa 4,9 miliona primeraka najprodavaniji u istoriji Velike Britanije. Singl je izdat u znak sećanja na poginulu princezu Dajanu.

Pogledajte još