Harlod i Mod

Priča o prijateljstvu mladog Harolda i znatno starije žene Mod siže je komedije Kolina Higinsa u režiji Milana Karadžića koja će premijerno biti izvedena u nedelju, 6. juna u 20.00 na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Iako je u realnom svetu nemoguće živeti ne poštujući pravila, Mod će nas podsetiti da ipak s vremena na vreme možemo da zastanemo, udahnemo i razmislimo gde se nalazimo. Jer, konstantno jureći za životom, mi zapravo propuštamo njegov veliki deo.

Posle 30 godina Beogradsko dramsko pozorište ponovo se okreće delu Kolina Higinsa “Harold i Mod” i na scenu postavlja predstavu koja je ranije na repertoaru bila pune 23 godine.

U novoj predstavi koju rezira Milan Karadžić uloga Mod poverena je Mileni Dravić, a Harolda – Petru Benčini. Vesna Čipčić koja je u ranijoj postavci igrala Nensi, sada igra gospođu Čejzn.

- Ovo je realistična bajka u kojoj dobra vila leči tužnog dečaka, reč je o platonskoj ljubavi između mlađeg muškarca i znatno starije žene, ljudi koji su na istim talasnim dužinama. Ovaj komad je jednostavno negde duboko lekovit - kaže reditelj Milan Karadžić.

Nosilac glavne uloge Mod, Milena Dravić kaže da je njeno pojavljivanje u ovom komadu opredelio pre svega teks koji odlično komunicira s ovim vremenom.

- Živimo u vremenu užasne otuđenosti. Ja u liku Mod vidim sve ljude dobre volje koji znaju da materijalne stvari nisu najbitnije već duhovnost i ljubav - kaže Milena Dravić.

U predstavi igraju Dragan Petrović Pele, Ivana Nikolić, Ljubomir Bandović, Slobodan Ćustic, Bora Nenić, Jelisaveta Orašanin, Danina Jeftić, Nada Maršićević i Mateja Popović.

Kultni film "Harold i Mod " (1971) se nalazi 45. mestu top-liste 100 najsmešnijih filmova svih vremena.

Reprize predstave su 7, 9 i 10. juna.

Pogledajte još