Da se ispitaju navodi iz dnevnika Mladića

BEOGRAD, 2. juna 2010. (Beta) - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je u sredu od Republičkog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova da ispitaju navode iz dnevnika haškog optuženika Ratka Mladića koji se odnose na okolnosti i moguće krivce za smrt novinarke Radislave Dade Vujasinović.

NUNS traži i da se dnevnici učine dostupnim javnosti, nadležnim organima, porodici, pravnim zastupnicima roditelja Dade Vujasinović i NUNS-u kako bi se izbegle medijske spekulacije i obezbedila objektivna istraga koja će rezultirali pronalaženjem ubica Dade Vujasinović.

"Politika" je u sredu objavila prepis iz rokovnika Ratka Mladića sa natpisom "Vojni muzej". Zabeležen je u utorak, 25. oktobra 1994. u Banji Dvorovi. List navodi da Mladić u rokovniku umesto imena i prezimena sagovornika piše "zemljak" (Budiš (precrtano) "Krajišnik".

"U sprezi sa Mićom je Goran (precrtano) Dušan Malović koji je u vezi sa Vuković Goranom (ubica je Ljube Zemunca i vođa mafije u Beogradu). Oni su ubili novinarku Dadu Vujasinović, oni su spremni na sve...Kafić na Dedinju Metod u njemu se sastaju Mićo i Vuković i kafić se isprazni kada oni razgovaraju...Mićo govori da je šef podzemlja i nadzemlja u Bgd.." stoji u prepisu.

Pogledajte još