Mladićevi dnevnici olakšaće ratifikaciju sporazuma

BRISEL, 2. juna 2010. (Beta) - Zahvaljujući uvidu Haškog tribunala u "dnevnike Ratka Mladića" može se očekivati da se saradnja Srbije s Tribunalom u Hagu i okonča, i da se krene u postupak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU-Srbija.

To je u sredu izjavio izveštač Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin posle razgovara srpskog ministra odbrane Dragana Šutanovca s evropskim poslanicima o reformi srpskih oružanih snaga i izgledima za saradnju Srbije s EU u mirovnim operacijama.

"Apsolutno delim takvo mišljenje i želim da naglasim da ćemo učiniti sve što je u moći ministarstva odbrane i mene lično da demistifikujemo pitanje skrivanja Ratka Mladića", rekao je Šutanovac.

Kako je naveo, učinićemo sve "da uverimo i pokažemo međunarodnoj zajednici da zaista sve činimo ne bismo li pronašli tog čoveka i prebacili ga u Haški tribunal".

"Na kraju krajeva, postoji u svetu veliki broj onih koji se skrivaju i koji ne mogu da se pronađu. Moje duboko ubeđenje je da Ratko Mladić, ukoliko se skriva u Srbiji nema podršku državnih organa i to je najvažnije u ovom trenutku", rekao je srpski ministar.

Pogledajte još