Podmlađena Srbija se nada pobedama nad Kinom

BEOGRAD, 3. juna 2010. (Beta) - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je u četvrtak da će njegova ekipa imati težak zadatak u susretima sa Kinom prvog vikenda Grupe B Svetske lige, ne samo zbog kvaliteta protivnika, nego i zbog sopstvenog neiskustva.

"Ranije su protivnici često utakmice protiv nas igrali sa previše respekta. Ali karakteristika ove reprezentacije je da više nemamo takva imena u timu. Verovatno će protivnici sada napadati ovaj mladi tim", kazao je Kolaković na konferenciji za novinare u dvorani Čair u Nišu gde će se u petak od 20.15 igrati prvi meč Srbije i Kine.

Jedan od iskusnijih u timu Srbije sada je 28-godišnji Bojan Janić, koji je naveo da se raduje novom izazovu.

"Svi smo malo uzbuđeni zbog podmlađivanja selekcije. Sada mi koji smo bili sredina ekipe po godinama imamo novu ulogu. To je neka nova priča za nas i jedva čekamo da sve krene... Najbitnije da je počnemo iz sve snage, poen po poen, pa ćemo videti dokle ćemo stići", istakao je Janić.

Kinezi su, ipak, ocenili da je Srbija favorit uprkos mladom sastavu. Drugu utakmicu sa Kinom Srbija će igrati u nedelju od 20.15 u beogradskoj dvorani Pionir. Protivnici u Grupi B biće joj i Francuska i Italija.

Pogledajte još