Elton Džon neumorno svirao 140 minuta u Beogradskoj areni

BEOGRAD, 4. juna 2010. (Beta) - Britanski kantautor Elton Džon (Elton John) priredio je u četvrtak uveče gotovo dva i po sata srčane i instrumentalno bogate svirke za 10.000 ljudi u Beogradskoj areni,

Džon, vlasnik jedne od najuspešnijih karijera u istoriji popularne muzike, nastupio je kao čovek koji je željan da odsvira koncert za pamćenje u gradu u kojem je - kako je sam više puta u Areni istakao - nastupio pre više od 20 godina.

Svirajući klavir, na koji se u finišu i popeo, Džon (63) ređao je bez pauze i vidljivog zamora pesmu za pesmom više od dva sata, pre no što ga je publika dozvala na bis ovacijama, dotle zagrevana lagano ali sigurno meditativnim kompozicijama srednjeg tempa.

Na repertoaru su bili standardi "Goodbye Yellow Brick Road", "Rocket Man", "I Gueš That's Why They Call It The Blues", "Sacrifice", "Don't Let the Sun Go Down on Me", "Sorry Seems To Be The Hardest Word", "Candle In The Wind", "Sad Songs (Say So Muć)", "Bernie And The Jets", "The Bitć Is Back", "I'm Still Standing", "Crocodile Rock", ali i pesme sa samog početka Džonove 40-godišnje karijere.

Pogledajte još