KLJUČ JE U GENETICI: Kokosovo ulje ne odgovara svakom tipu kože

Ipak, postoje slučajevi kada kokosovo ulje opterećenje licu, zatvara pore i sprečava kožu da diše, doprinosi da lice izgleda umorno i ne sprečava pojavu akni.

Po rečima dermatologa i naučnika u klinici Mount Sinai Hospital Džošue Zeichnera, kokosovo ulje je ipak "teško" za lice:

Iako ovo ulje ima mnogo beneficija, ipak zatvara pore. U osnovi, kokosovo ulje je veoma zasićeno i umesto da se apsorbuje u koži, ostaće na njoj. Posebno se ne preporučuje za lica koja su sklona aknama i mitiserima.

Iako je kokosovo ulje bogato vitaminom E, linolskom kiselinom koja smiruje iritiranu kožu, ipak se ovo ulje nije pokazalo kao dobro u borbi protiv akni i bubuljica.

Samo u nekim slučajevima, pokazalo se kao odlično protiv upala na koži i akni:

Ovde moramo da imamo u vidu, ne ona lekovita svojstva ulja, koliko gene. Određenim tipovima kože, ulje od kokosa veoma prija, drugima ne. Neki su veoma osetljivi na ovaj proizvod, drugi ne i u tim slučajevima genetika igra bitnu ulogu – nastavlja dermatolog.

Možda jedini način da odredite da li ulje od kokosa zaista prija vašem licu jeste taj da probate:

Treba biti veoma obazriv, jer na tržištu postoji losioni i anti akne gelovi i kreme koje imaju daleko bolji efekat – savetuje dr Zeichner.

Izvor: Elle.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još