Vanredne mere od poplava u Vojvodini

NOVI SAD, 4. juna 2010. (Beta) - Izuzetno velike količine padavina na području Vojvodine uslovile su uvođenje redovnih i vanrednih mera odbrane od poplava, saopšteno je u petak u javnom vodoprivrednom preduzeću Vode Vojvodine.

Prema podacima koji su u Vode Vojvodine stigli iz Mađarske, vodostaj Dunava će u narednim danima naglo rasti, a 8. juna će kod Budimpešte prevazići kotu od 800 cm što može dovesti do ugrožavanja Vojvodine. Direktor Preduzeća Vode Vojvodine Atila Slavaji rekao je na konferenciji za novinare da takav vodostaj Dunava može dovesti do ugrožavanja teritorije Vojvodine i da će od petka biti uvedene preventivne mere odbrane.

Rukovodilac odbrane od polava Mirko Galonja rekao je da se očekuje da će veliki poplavni talas doći do granica Vojvodine za šest dana i da će se vodostaj približiti maksimumu, ali da su preventivne mere protiv poplava već preduzete.

I u Beogradu Dunav raste po jedan centimetar na sat i od nedelje, 6. juna, očekuje se uvođenje vanrednih mera za odbranu od poplava, izjavio je u petak šef pripreme i projektovanja JKP Beogradvode Slobodan Stojčić.

"Večeras očekujemo da šetalište kod Nebojšine kule bude pokriveno vodom. Tu je slaba tačka i branimo se da voda ne izlazi na ulicu do Bulevara vojvode Bojovića. Juče je objavljena redovna odbrana od poplava, a uveče u nedelju očekujemo po prognozama Hidrometeorološkog zavoda vanredne mere odbrane od poplava", rekao je Stojčić agenciji Beta.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.