Partibrejkersi

Gitare, gitare i gitare, tekstovi o ljubavi i životu u divljem kapitalizmu. Beskompromisan stav o "ružičastom crnilu" u koje je utonula zemlja Srbija, i jednom rečju odlično zezanje, bio bi u najkraćem raport s koncerta "Partibrejkersa".

Taman kad su mnogi možda pomisli da je Cane zaboravio da je zakazao koncert, posle više od jednog sata čekanja, ekipa zvana "Partibrejkers", lagano je, pravo kroz publiku, ušetala u baštu Kluba studenata tehnike i napravila "krš i lom", kao što glasi i naziv njihovog najnovijeg albuma koji je predstavljen na koncertu.

Za oko hiljadu fanova čekanje se u potpunosti isplatilo. Partibrejkersi su nastupili u KST-u posle skoro 19 godina i pokazali da im nepatvorena energija ne manjka, ali i da gitarska muzika, pored sve surovijeg prodora mašina u svet muzike, još drži počasno mesto kad su u pitanju nastupi uživo.

(old_image)Uz kako sam Cane kaže "smaranje pričom" između pesama, uglavnom mlađa publika, odlično je reagovala na neke od hitova koje je mogla da sluša još u obdaništu.

Kroz više nego bravurozn nastup gitariste Antona i već antologijske pesme "Hiljadu godina", "Voz za jug", "Hipnotisana gomila", "Hoću da znam" i druge "Žurkolomci" su proveli publiku kroz karijeru dužu od 25 godina.

Mali prostor omeđen tehničkim fakultetima, gde se tokom dana rešavaju kompikovani problemi iz građevine ili elektrotehnike, postalo je za neka dva sata mesto u kojem je moguće napraviti dobar nastup. Još jedan dokaz da dužina i širina bine ne određuje veličinu jednog benda.

Oni koji su propustili ovaj nastup , "Partibrejkerse" mogu ponovo čuti u avgustu u Beogradu na Beer Festu.

Tekst: Danijela Tadić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još