PREPORUKA NEDELJE: Dragana Mićalović - koncert, izložba, film, restoran, pisac

Prethodna godina je za Draganu Mićalović bila poslovno uspešna, radila je seriju "Sinđelići", dosta predstava i učestvovala u takmičenju "Tvoje lice zvuči poznato":

- Želela bih da dobijem neku lepu filmsku ulogu u ovoj godini, to je što se tiče poslovnog plana. Imala sam nekoliko predstava u ovoj godini, ali bih volela možda neki mjuzikl da uradim, jer me je ovaj TLZP naveo na to. Što se tiče privatnog, pre svega mi je bitno zdravlje. To je nešto što ću uvek želeti - da budem zdrava i da moja porodica bude zdrava - kaže lepa glumica, koja se rado odazvala, uprkos velikoj poslovnoj gužvi, i čitaocima našeg portala prenela da je još uvek drži pozitivna energija izazvana koncertom "Piknik pod zvezdama", preporučila omiljenu izložbu, film, pisca, a na kraju odvela nas sa sobom do svog omiljenog restorana.

KONCERT

- U nedelju 24. juna kod zgrade SIV-a u bloku 13. održan je koncert Beogradske filharmonije pod nazivom "Piknik pod zvezdama". Na drugom koncertu na otvorenom okupilo se više od 35.000 ljudi. Na sceni je bilo oko 105 muzičara koje je predvodio šef - dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc. Specijalni tretman imale su trudnice i mališani do sedam godina, jer je za njih napravljen kao na rok koncertima "fan pit" koji su nazvali "bejbi pit". Na pikniku su se slušali hitovi klasične muzike, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom. Koncert je održan na mestu gde će se u budućnosti nalaziti nova zgrada Filharmonije, u novobeogradskom Bloku 13, na polјani između Tržnog centra Ušće i Palate Srbija. Istakla bih da me i dalje drži pozitivna energija koju sam upila na pomenutom koncertu, tako da jedva iščekujem šta će nam to lepo pripremiti naša Filharmonija.

IZLOŽBA

- Preporučila bih godišnju izložbu studenata Fakulteta likovnih umetnosti. Na tri lokacije su postavljeni radovi, u Rajićevoj, na Senjaku i Topčideru. Uvek sam pristalica teze da mlade umetnike treba podržati, pogotovo u vremenu kada se kultura ne ceni dovoljno i uglavnom je na margini društva.

FILM

- Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju. Svet krimi drame, ispunjen crnim humorom, film koji govori o ljudskim sudbinama, izborima, iskušenjima i izazovima svakodnevnog života. Moram da izdvojim fenomenalnu Frensis MekDormand, kao i omiljenu glumačku facu, jedan od najboljih glumaca, Vudi Harelson.

PISAC

- Definitivno Bora Stanković. Pošto potičem sa juga Srbije, iz Leskovca, bliska mi je tematika koju obrađuju dela Bore Stankovića, a to je južnjačka krv, temperament koji poseduju njegove junakinje, poput Sofke i Koštane. Velika mi je želja da igram Koštanu, jer mi je ta tema bliska, volim tu priču i njenu istoriju.

RESTORAN

- Jedno od, prema mom mišljenju, najlepših mesta u Beogradu, sa vrhunskom hranom, sređen u nekom baroknom stilu je francusko-italijanski restoran Casa Nova. Mir i uživanje za dušu i stomak.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Mirko Tabašević - Hello!/Arhiva

Pogledajte još