Počela majstorska radionica Stefana Milenkovića na 69. Dubrovačkim letnjim igrama

Stručni tim Stefana Milenkovića je na temelju kvaliteta vidljivog iz video i audio zapisa, kao i na temelju biografskih podataka podnosilaca prijava, odabrao devet mladih violinista uzrasta od 16 do 23 godine koji dolaze iz Hrvatske, Srbije i Italije. Polaznike tokom ove sedmodnevne majstorske radionice očekuju individualni i grupni violinski časovi sa Stefanom Milenkovićem koji će se održavati u Umetničkoj školi Luke Sorkočevića. Poslednji dan radionice, u nedelju 29. jula polaznici će nastupiti na završnom koncertu koji će se u sklopu programa 69. Igara održati u glavnoj dvorani letnikovca Bunić Kaboga s početkom u 21 čas. Koncertni program bit će odabran iz repertoara radionice. Ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja sedećih mesta, besplatne ulaznice potrebno je ranije preuzeti na blagajni Igara u Festivalskoj palati. U saradnji s javnim gradskim prevoznikom Libertas Dubrovnik, organizovan je i poseban prevoz za publiku do letnikovca Bunić Kaboga autobusom koji polazi s Pila u 20.30. Povratak je odmah po završetku programa.

U skladu sa svojom misijom koja naglasak stavlja na edukativne programe za mlade umetnike, Dubrovačke letne igre ovo leto održaće tri majstorske radionice namenjene mladim muzičarima iz hrvatske i međunarodne zajednice. Vodiće ih vrhunski muzički umetnici, a osim violinista Stefana Milenkovića to su tenor Krešimir Špicer (od 26. jula do 1. avgusta) i pijanistkinja Maria João Pires uz pijanista pokreta Partitura Miloša Popovića i Giuseppea Ravìja, osnivača metode Respiro e Movimento® (od 1. do 7. avgusta).

Majstorske radionice na 69. Igrama ostvaruju se u saradnji sa zakladom Caboga Stiftung koja je donator programa kao i sa Umetničkom školom Luka Sorkočević gde se održavaju časovi.

Foto: Promo

Pogledajte još