Raste nivo Save i Dunava kod Beograda

BEOGRAD, 5. juna 2010. (Beta) - Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije saopštio je u subotu da tokom noći nije bilo "drastičnijih promena na vodotokovima u Srbiji", ali da je u Beogradu povećan nivo Dunava i Save.

U saopštenju se navodi da je nivo Save kod Šapca tokom noći beležio blagi pad i trenutno je 485 centimetara, ali se u toku dana očekuje dalji porast. Na snazi je i dalje vanredna odbrana od poplava, a pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP-a stalno su na terenu.

Nivo vodostaja Dunava od jutros je 572 centimetra kod Apatina i 521 centimetar kod Bezdana i u granicama je redovne odbrane od poplava. U Beogradu je povećan nivo Dunava i Save. Nivo Save je 488 centimetara, a Dunava kod Zemuna 592 centimetara. Proglašena je redovna odbrana od poplava.

Najniža tačka je ispod Nebojšine kule, na ušću, gde je juče preventivno zatvoren pružni prolaz za putnička vozila. Jedinice Sektora za vanredne situacije nisu imale pozive za intervencije crpljenja vode.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.