Srpski film "Strano telo" na festivalu u Veneciji

Film "Strano telo" je priča o momku Marku, koji pokušavajući da svojim zgodnim prijateljima dokaže muškost, izlazi u noć da nađe devojku. U susretu sa žrtvom seksualne traume iz prošlosti on otkriva agresivni deo svoje ličnosti.

Glumačku podelu čine Dubravka Kovjanić, Marko Grabež, Mihajlo Jovanović, Miodrag Dragičević i Sara Simović.

Dvadesetpetogodišnji reditelj filma Dušan Zorić je student završne godine filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov kratki igrani film "Paraliza" (2016) prikazan je na Pulskom filmskom festivalu, dok je dokumentarni film "Ljubav" (2017) imao internacionalnu premijeru na festivalu "Visions du Réel" u Švajcarskoj. Film "Ljubav" takođe se našao i u programu Sarajevo film festivala, Beldocs festivala i drugih.

Scenario uz reditelja potpisuje Boris Grgurović, direktorka fotografije je Milica Drinić, a montažerka filma je Olga Košarić. Zvuk potpisuju Milan Antić, Uroš Todorović i Antonio Andrić. Za kostim su bile zadužene Milica Požar i Nena Šmitran, za šminku Jana Škobić, a scenografiju je radila Lenka Debeljak.

Producenti filma su Nevena Petrović i Čarna Vučinić. Film "Strano telo" nastao je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti pod mentorstvom reditelja Darka Bajića i Maje Miloš, i u saradnji sa producentskom kućom Non-AlignedFilms.

Venecijanska "Mostra" je najstariji filmski festival na svetu i zajedno sa Kanom i Berlinom jedan od najuglednijih festivala na svetu. Ove godine održava se od 29. avgusta do 8. septembra.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još