ANASTASIJA RAŽNATOVIĆ: Majka je bila uvek uz mene

Kada je pre nekoliko dana objavila prvi singl "Savršen par", naslednica jedne od naših najvećih muzičkih zvezda Svetlane Cece Ražnatović - Anastasija Ražnatović (20) definitivno je odlučila da je muzika put kojim želi da korača kroz život. Potvrdu za to da je karijera pevačice pravi izbor dobija i od publike koja joj svakodnevno daje podršku pohvalama za novu pesmu. Iako se jedno vreme tražila u modi, sve vreme je osluškivala svoje srce, a potom se hrabro prepustila svim izazovima koje nose muzika i scena.

Godinama se već priča o tome da snimate pesmu. I konačno ste uspeli da snimite hit. Kakvi su vam dalji planovi?

- Od mog punoletstva pisalo se o tome, ali sam smatrala da će pravo vreme za muzičku karijeru doći onda kada budem potpuno spremna da uđem u ovaj svet, koji, koliko ima dobrih, toliko ima i loših strana. Pre šest meseci shvatila sam da zaista želim da se bavim muzikom i spremna sam da se cela predam tom poslu. Čula sam se s nekim autorima domaćih hitova i dobila nekoliko ponuda za tekst moje pesme. Većina je bila odlična, ali to ipak nije bilo ono što sam zamislila, pa sam odlučila da se sama oprobam u pisanju. Sudeći po reakciji publike, deluje da je pesma "Savršen par" pogodak. U narednih šest meseci planiram da objavim još jednu pesmu, a potom sledećeg proleća i drugu. Naravno, ako sve bude teklo onako kako sam zamislila. Nastupi će sačekati.

Mnogo toga ste postigli i preživeli do sada. Možete li za sebe da kažete kako ste odrasli pre vremena?

Sticajem životnih okolnosti bila sam primorana da odrastem pre svoje generacije. Odrastanje pod lupom javnosti i još mnogi faktori učinili su da sam mnogo ranije počela da određene stvari rezonujem kao odrasla osoba. Nije to bila moja volja, već okolnosti takvog načina života. Što se tiče toga šta sam postigla, mogu da kažem kako nisam još sve. Godine su ispred mene, moram još mnogo toga da uradim.

Kakav odnos imate s majkom Cecom? O čemu najčešće pričate, šta vas savetuje, a šta vi nju?

- Naš odnos je upravo onakav kakav bi trebalo da imaju majka i ćerka. Znate, u svako doba dana i noći majka je bila tu da me posavetuje za sve. Naši razgovori se kreću od onoga što se svakodnevno dešava, preko toga da zajedno komentarišemo modu ili neko putovanje na koje treba zajedno da odemo. Ženu koja ima preko 30 godina karijere ne možeš mnogo da savetuješ. Možda me posluša kada se dvoumi šta da obuče za neku priliku, jer najčešće pita mene.

Vaša mama se veoma mlada ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi, ulozi roditelja. Možete li sada sebe da zamislite kao ženu s detetom i porodicom?

- Želim da stvorim porodicu onog trenutka kada budem mogla sto odsto da joj se posvetim. Sudeći prema ljudima iz moje okoline koji su se odlučili na takav korak, shvatila sam da je to period koji od vas traži da budete u svakom trenutku uz dete. Za sada sam odabrala muziku, što ne znači da za nekoliko godina neću doneti odluku da želim porodicu.

Zbog čega svoj ljubavni život čuvate samo za sebe?

- Ne želim da svoj intimni život serviram ljudima uz jutarnju kafu ili da bilo kome dajem povod da o tome priča. Lično me ne zanima ljubavni život drugih osoba, te tako očekujem i od drugih.

Čija vam podrška najviše znači?

- Porodice - bez nje ništa ne bih mogla, jer je ona moji konstantni vetar u leđa. Potom podrška prijatelja koji su uvek tu za mene i naravno moje publike, kojoj dugujem beskrajnu zahvalnost.

Plašite li se neuspeha koji je nekada sastavni deo svakog posla?

- Ljudi koji su mnogo iskusniji od mene kažu da posle svakog pada treba ustati i ne treba pustiti da te neuspeh obeshrabri. Vodim se tom parolom u životu, da se, kad udarim glavom o beton, podignem i nastavim dalje. Ne mislim da sam osoba koja će zbog toga mnogo patiti, ali smatram da uvek treba da se podignem još jača.

Izvor: glossy.espreso.rs
Foto: Instagram/raznatovicanastasija

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.