7. jun 2010. godine

BEOGRAD, 7. juna 2010. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji na naslovim stranama u ponedeljak najviše pišu o govoru predsednika Srbije Borisa Tadića na Glavnom odboru Demokratske stranke, izborima za savete nacionalnih manjina i ekonomskim temama.

BLIC - O odlasku reprezentacije Srbije na Mundijal "Orlovi nose u Afriku šalove i zimske jakne". "Po hranu u Bosnu, kod zubara u Bugarsku", o tome gde je jeftinije kupovati. O privatnim osiguravajućim društvima "Penzije od kojih ćete pristojnije živeti".

VEČERNJE NOVOSTI - "Jelašić dobija naslednika" izjava Slavice Đukić-Dejanović o izboru guvernera. "Srbija ne odustaje od Evrope", govor predsednika Srbije Borisa Tadića na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke u Smederevu. O izborima za nacionalne savete "Pobedili Zukorlić i Pastor".

DANAS - "Sporni spiskovi i pozivi na glasanje", o održanim izborima za savete nacionalnih manjina. "Dodik je sve izolovaniji" intervju ambasadora Turske u Srbiji Ahmeta Suha Umara. "Ljudi i objekti nisu ugroženi od poplava" o porastu nivoa Save i Dunava.

POLITIKA - O novom poslovniku za Skupštinu Srbije "Novi poslovnik prekraja skupštinske odbore". "Nacionalne manjine izabrale predstavnike", o izborima održanim u nedelju. "Dva dima za dinar", o tome šta može da se kupi za dinar.

PREŠ- "U Srbiji ima nepristojno bogatih ljudi", izjava Borisa Tadića na Glavnom odboru Demokratske stranke. "Kosovo jeste uslov za EU", analiza izjave britanskog ambasadora u Srbiji Stivena Vordsvorta. "Orlove na Mundijalu čeka zima", o odlasku reprezentacije u Južnu Afriku.

PRIVREDNI PREGLED - "Stop izvlačenju dobiti bez poreza" o prikupljanju poreza na dobit u Srbiji. "Otvorena vrata južnog tržišta" o ponudi Grčke Srbiji da koristi distributivni centar u Solunu za voće, povrće i meso.

Pogledajte još